Hulpdiensten hebben handen vol met opkuis stormschade
Het stormweer heeft zondag ook in onze regio heel wat schade veroorzaakt. In Temse stortte een luifel in op de speelplaats van de Heilig Hartschool in de Sint-Amelbergalaan. Op heel wat plaatsen zijn daken beschadigd geraakt van woningen en vielen er bomen op de rijbaan.
Delen per e-mail
In de Sint-Amelbergalaan in Temse werd zondagmiddag het dak weggeblazen van de luifel op de speelplaats van de Heilig Hartschool. Hierbij stortte ook een muur in langs de straatkant. Er kwam meteen een kraan ter plaatse om de brokstukken te ruimen. Aangezien de school gesloten is, vielen er gelukkig geen gewonden. Er sneuvelde ook nog een glazen wand aan de fietsenstalling van het station.
In Sint-Niklaas heeft Circus Barones besloten om de twee voorstellingen van zondag om 11 en 15 uur af te gelasten omwille van het stormweer. Het circus had zijn tenten opgetrokken aan recreatiedomein De Ster. Het recreatiedomein zelf houdt vandaag de deuren de hele dag gesloten omwille van het stormweer. Er is momenteel al heel wat schade op domein De Ster. Tientallen bomen zijn omgewaaid en nog meer bomen zijn gevaarlijk overhellend. Een bannerstelling viel om op de wagen van Circus Barones. Om alles veilig te kunnen opruimen, zal het domein maandag en mogelijks nog langer gesloten blijven. In de Begoniastraat kwamen zonnepanelen los van het dak en moest de brandweer ter plaatse komen om alles te beveiligen. Aan Schutterschof in Nieuwkerken belandde dan weer een boom op het spoor. Het spoorverkeer heeft hierdoor een hele tijd stil gelegen. In de Lindenstraat in Sint-Niklaas tot slot viel een schouw gedeeltelijk in. In deelgemeente Sinaai kwamen verschillende bomen op de rijbaan terecht in de Gouden Leeuwstraat en werden alle kabels voor elektriciteit, telefoon en televisie afgerukt. De brandweer had meer dan 2 uur werk om de baan terug vrij te maken.
In Beveren waaide een dak van een woning weg op de Gentseweg. De grote stukken roofing kwamen op de rijbaan en een geparkeerde auto terecht. Door voorbijgangers en buren werden de brokstukken naar de parkeerstrook getrokken zodat er geen voertuigen tegenaan konden rijden. Ook kwamen er heel wat bomen op de weg terecht zoals in de Stuurstraat in Haasdonk.
Ook op de begraafplaats in Beveren is de ravage groot. Zowel op de toegangsweg als op het kerkhof zelf kwamen er bomen neer. De technische dienst zal maandag de handen vol hebben bij de opruimwerken.
In de Koningin Astridlaan in Burcht belandde een grote boom over de rijbaan. De weg was een tijdlang in beide richtingen versperd zodat er ook geen busverkeer meer mogelijk was. In de Lange Haagstraat tussen Zwijndrecht en Melsele werd de weg eveneens versperd door een boom.
In Sint-Gillis-Waas liet het gemeentebestuur het spoorwegpad afsluiten, dit is het fietspad op de oude spoorzate. Doordat er bomen op het pad terecht waren gekomen, is de situatie er onveilig. In deelgemeente Sint-Pauwels werd het terras vernield van het eetcafé Blablabla op de Dries. Ook in de Reepstraat versperde een omgewaaide boom een hele tijd de weg in beide richtingen.
In Stekene werd een kunstwerk vernield op de site van de Verbeke Foundation. De toren gemaakt van plastic bakken sneuvelde onder een harde rukwind.
De wind hield ook lelijk thuis op het terrein van basisschool De Molenberg. De berging sneuvelde en het dak van de fietsenstalling moest eraan geloven. Er gingen ook enkele bomen tegen de vlakte.
Door de felle rukwinden zijn tot slot ook de Polders van Kruibeke en het kasteelpark Wissekerke tijdelijk afgesloten.
Aan de Dauwstraat in Waasmunster gingen er tientallen dakpannen van het dak van een boerderij vliegen. De brandweer had heel wat werk om de pannen weer goed te leggen en werkte door in weer en wind.
Net als in heel wat steden en gemeenten was ook in Waasmunster park Blauwendael afgesloten voor bezoekers.
De Fortenstraat in Waasmunster leek op een bepaalde plaats wel een oorlogsgebied. Enkele dikke bomen gingen tegen de vlakte en vernielden de elektriciteitskabels en een verlichtingspaal. Eandis moest ter plaatse komen om de schade te herstellen. Vooral op de Heide in Waasmunster sneuvelden heel wat bomen. De brandweer moest op tientallen plaatsen bomen verzagen die straten versperden. Ondermeer in de Groenstraat, de Fazantenlaanlaan en aan de Oudeheerweg-Heide kwamen er ook bomen op woningen terecht met de nodige schade tot gevolg.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Bornem
Jongeren krijgen ‘coronaproof’ monitorenopleiding voor sportkampen
53 jongeren krijgen op dit moment een ‘coronaveilige’ opleiding tot monitor bij de gemeente Bornem. Zij zullen daarna aan de slag kunnen gaan tijdens de sportkampen voor kinderen. -
Bornem
Bewoners van De Vlietoever verrassen hun buren: “Dankjewel voor alle steun tijdens dat zware coronajaar”
De bewoners van De Vlietoever in Wintam (Bornem) hebben drukke dagen achter de rug. Zij busten maar liefst 220 zelfgemaakte kaartjes in de straten rondom het woonzorgcentrum. “We willen onze buren bedanken voor de steun die we kregen tijdens de voorbije moeilijke coronamaanden”, zegt Veerle Goossens van De Vlietoever. -
Temse
Bewegende vlinder van kunstenares Marijke Meersman siert gevel van historisch gemeentehuis
Temse is een opmerkelijk kunstwerk rijker. Aan de gevel van het historisch gemeentehuis werd een vlinder bevestigd. Geen statisch beeld maar een werk dat de bewegingen van een echte vlinder nabootst. Het gaat om een creatie van de bekende illustratrice Marijke Meersman en ingenieur Jo Delmotte. -
-
Waasland
Bijna helft van door brand getroffen huizen niet uitgerust met rookmelders: “Een alarmerend cijfer, zeker omdat dit levens kan redden”
De Hulpverleningszone Waasland werd het voorbije jaar 713 keer opgeroepen voor brand. Hoewel er in 2020 gelukkig geen dodelijke slachtoffers vielen, verontrust het de brandweer wel dat maar liefst 45 procent van de huizen geen rookmelders bleek te hebben. Dit is sinds 1 januari 2020 nochtans verplicht en kan levens redden. De keuken blijkt de meest risicovolle plaats voor brand. -
Je eerste auto kopen: enkele tips om de kosten onder controle te houden
De aankoop van je eerste auto: voor veel jongeren is het een droom. Toch kan het ook overweldigend zijn. Kies je voor een diesel-of benzinemotor? En wat met elektrisch? En hoe zit het met bijkomende kosten zoals de inschrijvingstaks of verzekering? Independer.be helpt je op weg. -
Energie
Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit. -
Jobs
Van werfleider tot schilder: zoveel verdien je in de bouw
Overweeg je soms een job in de bouw? De sector kent in ieder geval heel wat zware knelpuntberoepen. Jobat.be somt op wat de mogelijkheden zijn en wat je (bruto) kan verdienen.
0 reacties