Een luifel van de overdekte speelplaats stortte door de stormwind in.
Volledig scherm
Een luifel van de overdekte speelplaats stortte door de stormwind in. © Kristof Pieters

Hulpdiensten hebben handen vol met opkuis stormschade

Het stormweer heeft zondag ook in onze regio heel wat schade veroorzaakt. In Temse stortte een luifel in op de speelplaats van de Heilig Hartschool in de Sint-Amelbergalaan. Op heel wat plaatsen zijn daken beschadigd geraakt van woningen en vielen er bomen op de rijbaan.

0 reacties

 1. Bijna helft van door brand getroffen huizen niet uitgerust met rookmelders: “Een alarmerend cijfer, zeker omdat dit levens kan redden”
  Waasland

  Bijna helft van door brand getroffen huizen niet uitgerust met rookmel­ders: “Een alarmerend cijfer, zeker omdat dit levens kan redden”

  De Hulpverleningszone Waasland werd het voorbije jaar 713 keer opgeroepen voor brand. Hoewel er in 2020 gelukkig geen dodelijke slachtoffers vielen, verontrust het de brandweer wel dat maar liefst 45 procent van de huizen geen rookmelders bleek te hebben. Dit is sinds 1 januari 2020 nochtans verplicht en kan levens redden. De keuken blijkt de meest risicovolle plaats voor brand.
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Explosie verwijdert wegversperring waar auto op knalde
  Play

  Explosie verwijdert wegversper­ring waar auto op knalde

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren