Het Rode Kruis is aanwezig om de slachtoffers bij te staan.
Volledig scherm
Het Rode Kruis is aanwezig om de slachtoffers bij te staan. © Kristof Pieters

Gewapende overval op scoutskamp in Steendorp, bivak wordt vroegtijdig afgebroken

SteendorpIn het Oost-Vlaamse Steendorp (Temse) is woensdagochtend een lid van een scoutsgroep uit Zwevegem overvallen door twee gewapende personen die de bivakplaats waren binnengedrongen. Onder bedreiging van een vuurwapen moest hij twee portefeuilles en twee gsm-toestellen afgeven. Het scoutskamp wordt vroegtijdig afgebroken. 

 1. Simon Vermeiren (Lokeren-Temse): “Er moet één lijn zijn, geen 87 verschillende opstellingen”
  Voetbal eindronde tweede nationale

  Simon Vermeiren (Lokeren-Tem­se): “Er moet één lijn zijn, geen 87 verschil­len­de opstellin­gen”

  Vier speelronden, zes wedstrijden. Lokeren-Temse moet nog één maand aan de bak om alsnog promotie af te dwingen. Belisia is de eerste horde. “Maar zelfs als het fout loopt, hebben we een goed seizoen gespeeld”, zo vindt Simon Vermeiren, die stilaan nog eens moet ontploffen - amper twee goals na Nieuwjaar. “Ik werd niet altijd op mijn kwaliteiten uitgespeeld.”
 2. Kruibeekse oppositie wil fusietraject met Beveren stopzetten en eerst gesprekken aanknopen met andere buurgemeenten
  Kruibeke/Beveren

  Kruibeekse oppositie wil fusietra­ject met Beveren stopzetten en eerst gesprekken aanknopen met andere buurgemeen­ten

  De fusie tussen Beveren en Kruibeke kan vrijdag op losse schroeven komen te staan. De oppositie binnen de gemeenteraad van Kruibeke heeft een extra zitting laten bijeenroepen om het lopend fusietraject stop te zetten. Eerst wil men ook gesprekken aanknopen met andere buurgemeenten zoals Zwijndrecht en Temse. Volgens burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) gaat het om vertragingsmanoeuvres terwijl de uitkomst eigenlijk al vastligt.