Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Gemeentepersoneel krijgt nieuwe outfit aangemeten: “Geen kledij meer aankopen maar leasen, mét wekelijkse wasbeurten”

TemseDe medewerkers van de diensten wegenwerken, gebouwen, groen en afvalbeheer van de gemeente Temse zijn in het nieuw gestoken. De nieuwe kledij is niet alleen een stuk comfortabeler maar valt ook meer op in het straatbeeld.

 1. Speurder riskeert 20 maanden cel voor meineed en valsheid in geschrifte in onderzoek tien jaar oude moordzaak: “Opgenomen acht minuten pauze tijdens verhoor deden maskers afvallen”
  PREMIUM
  Temse/Dendermonde

  Speurder riskeert 20 maanden cel voor meineed en valsheid in geschrifte in onderzoek tien jaar oude moordzaak: “Opgenomen acht minuten pauze tijdens verhoor deden maskers afvallen”

  Eén van de speurders betrokken bij het onderzoek naar een moordzaak in Temse uit de zomer van 2009 riskeert twintig maanden gevangenisstraf. Hij stond dinsdag voor de Dendermondse rechtbank wegens valsheid in geschrifte in een pv van het onderzoek en meineed tijdens het moordproces. Zijn dagvaarding volgt na de vrijspraak van alle beklaagden in de moordzaak twee jaar geleden. De kroongetuige in het onderzoek was een uiterst zwakbegaafde jongen, die volgens de rechter ongeoorloofd onder druk was gezet. “Acht minuten pauze die werden opgenomen op camera hebben gelukkig de maskers van het onderzoek doen afvallen”, klonk het dinsdag bij de burgerlijke partijen.
 1. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.