JVS
Volledig scherm
© JVS

Gemeente lonkt naar stationsgebouw voor inrichting fiets-o-theek

TemseDe gemeente Temse heeft haar oog laten vallen op het stationsgebouw voor de inrichting van een fiets-o-theek. Voor een jaarlijks lidgeld kan men daar kwalitatieve kinderfietsen op maat lenen. De plannen hiervoor werden bekendgemaakt op de gemeenteraad, na vragen over de heropening van de wachtzaal.

 1. Hulpverleningszone Waasland laat bodemstalen nemen in alle brandweerkazernes. “Sinds vorig jaar geen oefeningen meer met fluorhoudend schuim”
  Waasland

  Hulpverle­nings­zo­ne Waasland laat bodemsta­len nemen in alle brandweer­ka­zer­nes. “Sinds vorig jaar geen oefeningen meer met fluorhou­dend schuim”

  De Hulpverleningszone Waasland heeft maandag opdracht gekregen om bodemstalen te laten nemen in alle brandweerkazernes en terreinen waar in het verleden schuimoefeningen plaatsvonden. Men wil weten of de schadelijke stof PFOS in de bodem is gedrongen. Voor Kruibeke kan dit mogelijk tot vertraging leiden voor de bouw van de nieuwe kazerne.
 2. Groene Boomgaard met sluiting bedreigd door te kort aan leerlingen: ouders willen school redden
  PREMIUM
  Hamme

  Groene Boomgaard met sluiting bedreigd door te kort aan leerlingen: ouders willen school redden

  Verschillende ouders willen een ultieme reddingspoging ondernemen om het kleuterschooltje Groene Boomgaard in het centrum van Hamme te redden. Door een tekort aan leerlingen besloot de directie in april de school te sluiten, maar dat zien de ouders niet zitten. “Je hebt hier zo’n unieke omgeving in het centrum, we vinden het jammer dat de directie niet meer wil doen om de school te redden”, zegt Hilde Dierickx van de ouderraad.