Voor het proces werd uitgeweken naar een zaal in het Dendermondse stadhuis. Daar blijft het nu stil tot de hervatting van de zaak midden november.
Volledig scherm
Voor het proces werd uitgeweken naar een zaal in het Dendermondse stadhuis. Daar blijft het nu stil tot de hervatting van de zaak midden november. © Geert De Rycke

Geen derde zitdag voor proces rond Turkse vleesmaffia: rechter in quarantaine

Temse/DendermondeNormaal gezien zou vandaag, donderdag, de derde zitdag van het proces rond de vermeende Turkse vleesmaffia voortgaan, maar de zaak zal alweer langer op zich laten wachten. Het proces is onverwacht stilgelegd omdat één van de rechters in deze zaak in quarantaine moet om een coronatest te ondergaan.

 1. Toch nog groot verjaardagsfeest Jacqueline (80) dankzij... kartonnen familieleden: “Op die manier toch nog een mooie dag gehad”
  PREMIUM
  Moerzeke

  Toch nog groot verjaar­dags­feest Jacqueline (80) dankzij... kartonnen familiele­den: “Op die manier toch nog een mooie dag gehad”

  Jacqueline Ost (80) uit Moerzeke had afgelopen weekend normaal een groot feest gepland voor haar tachtigste verjaardag, maar het coronavirus strooide roet in het eten waardoor het feest niet kon doorgaan. De vrouw was er het hart van in, maar daar brachten haar kinderen verandering in. Zij plaatsten levensgrote kartonnen borden in de tuin alsof het leek dat er wel een feest kon zijn. “Eerst dacht ik dat ze hier echt allemaal stonden”, lacht Jacqueline.
 2. Kritiek op polderbelasting: “Polders worden kleiner maar belasting blijft dezelfde”
  Elversele

  Kritiek op polderbe­las­ting: “Polders worden kleiner maar belasting blijft dezelfde”

  Franky Van Cauwenberghe, inwoner van Elversele, heeft kritiek op de polderbelasting die hij opnieuw in de brievenbus vond. De man wijst erop dat een flink deel intussen is ontpolderd in het kader van de Sigmawerken. “Dus waarom moeten we dan nog belastingen betalen?” vraagt hij zich luidop af. Volgens de poldergriffier is het werkingsgebied groter dan enkel de laaggelegen rivierpolders en moeten er nog altijd heel wat waterlopen onderhouden worden.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?