Dany Durinck (58) zette voor het ingangsexamen van onderofficier zijn bril af voor de oogtest. "Ik had goed gegokt en kreeg zo toch de hoogste score.”
Volledig scherm
PREMIUM
Dany Durinck (58) zette voor het ingangsexamen van onderofficier zijn bril af voor de oogtest. "Ik had goed gegokt en kreeg zo toch de hoogste score.” © Kristof Pieters

Ex-rechercheur Danny Durinck (58) werkte twee jaar lang mee aan moordonderzoek Peter De Vleeschauwer: “Dat we daders niet gevonden hebben, wringt nog altijd”

WaaslandEén van zijn laatste grote wapenfeiten was de ‘God van Temse’ achter de tralies zetten, een cafébaas die een concurrent in koelen bloede doodschoot voor diens eigen deur. Het was een onderzoek dat Danny Durinck (58) leidde vanaf de feiten tot het assisenproces vorig jaar. De rechercheur ging een half jaar geleden met pensioen en kan terugblikken op een rijkgevulde carrière. Maar niet altijd werd het harde werk beloond. Twee jaar lang beet hij de tanden stuk op het moordonderzoek in de zaak Peter De Vleeschauwer. “En dat wringt nog altijd.” Lees alle verhalen van voormalige politiemensen in onze reeks Recherche op rust.

  1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
    Play

    Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

  2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
    Play

    Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"