De eerste gevaccineerde bewoner van woonzorgcentrum De Reiger was Ludo Van Neck. Op 2 maart krijgt hij een tweede prik.
Volledig scherm
De eerste gevaccineerde bewoner van woonzorgcentrum De Reiger was Ludo Van Neck. Op 2 maart krijgt hij een tweede prik. © Kristof Pieters

Eerste vaccinatieronde in rusthuizen voorbij, meer toezicht op naleving quarantaine

TemseDe eerste vaccinatieronde in de drie woonzorgcentra De Reiger in Temse, ’t Blauwhof in Steendorp en Huize Vincent in Tielrode is voorbij. Tegen 2 maart moet iedereen ook een tweede prik gekregen hebben. Eind februari komen de 65-plussers en risicogroepen aan de beurt. Het aantal besmettingen zit intussen in dalende lijn. De gemeente wil dit zo houden en zal samen met de politie ook meer toezicht gaan houden op het naleven van de quarantaine.

 1. Op huizenjacht in… Temse: “Fraai wonen met zicht op Schelde, maar je moet er wel dubbel zoveel geld voor neerleggen”
  PREMIUM
  Temse

  Op huizen­jacht in… Temse: “Fraai wonen met zicht op Schelde, maar je moet er wel dubbel zoveel geld voor neerleggen”

  Op zoek naar een nieuwe stek? Of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen? En waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale specialist. Deze week: Temse, gekend om haar brug over de Schelde en de soms bijhorende files, maar ook steeds meer voor haar ideale ligging in de gouden driehoek Antwerpen-Gent-Brussel.
 1. Veerle en Karel nemen na 40 jaar afscheid van ’t Bloemeke: “Het bijzondere aan bloemen is dat ze passen bij elk moment in ’t leven”
  Puurs-Sint-Amands

  Veerle en Karel nemen na 40 jaar afscheid van ’t Bloemeke: “Het bijzondere aan bloemen is dat ze passen bij elk moment in ’t leven”

  Op zondag 28 februari werken Veerle Van Reeth en Karel Spapens de laatste dag in hun bloemenwinkel ’t Bloemeke in Puurs-Sint-Amands. Een maand later heropenen overnemers Alicia en Chloë de zaak. “We hebben hard gewerkt maar ook veel genoten van onze job. Bloemen horen bij de vrolijke en de verdrietige momenten in het leven, en dat maakt het mooi.”
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo