Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Dronken bestuurder zonder verzekering speelt rijbewijs en auto kwijt na aanrijding op N16

TemseOp de N16 in Temse deed zich donderdag een aanrijding voor tussen drie voertuigen. Er werd niemand gewond, maar één van de bestuurders, een 25-jarige man uit Temse, legde wel een positieve ademtest af.

 1. Ooit duizenden voetbalfans, nu akelig lege tribunes en 0 punten... De ondergang van SKN Sint-Niklaas: “En toen moesten de spelers trainen onder politiebegeleiding”
  PREMIUM

  Ooit duizenden voetbal­fans, nu akelig lege tribunes en 0 punten... De ondergang van SKN Sint-Niklaas: “En toen moesten de spelers trainen onder politiebe­ge­lei­ding”

  Het kan verkeren. SKN Sint-Niklaas in Nieuwkerken voetbalde tien jaar geleden voor volle tribunes in tweede nationale tegen onder andere Antwerp. Vandaag verkoopt de club nog amper 14 tickets bij thuiswedstrijden en verliest ze aan de lopende band met monsterscores à la 17-1. Hoe kon het zo fout gaan met het ooit beloftevolle SKN? We zochten het uit en praatten met de protagonisten in het verhaal. “Dat ik op groot geld uit was? Allemaal leugens.”
  Nieuwkerken-Waas, Sint-Niklaas
 2. Politie zet helikopter in tijdens klopjacht op inbreker

  Politie zet helikopter in tijdens klopjacht op inbreker

  De politiezone Rivierenland heeft zaterdagavond een man opgepakt. De man wordt verdacht van een inbraakpoging in het containerpakr van Sint-Amands. Meteen na de melding van de inbraakpoging kwam de politie massaal ter plaatse. De man vluchtte en er volgde een zoekactie. Vanuit de lucht kregen de interventieploegen op de grond assistentie van een helikopter van de Federale Politie. “De man werd na zijn arrestatie overgebracht voor verhoor”, besluit de politiezone Rivierenland. Het zou gaan om een 31-jarige man. Hij werd na zijn arrestatie ter beschikking gesteld van het parket.
  Bornem
 1. 2 kinderen leven in een tent, 6 in een garage: opvallend veel jeugdige dak- en thuislozen in regio
  PREMIUM

  2 kinderen leven in een tent, 6 in een garage: opvallend veel jeugdige dak- en thuislozen in regio

  Het beeld dat dak- en thuisloosheid iets is van de grootsteden, mag defintief naar het rijk der fabelen. Uit tellingen van eind oktober door onderzoekers van LUCAS KU Leuven en CIRTES UCLouvain blijkt dat het overal voorkomt, ook in de regio Boom-Mechelen-Lier. Daar werden liefst 997 dak- en thuislozen geteld. Vergeet het cliché van de man met de lange baard, onder hen opvallend veel kinderen en jongeren.
  Bornem
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.