Volledig scherm
© Kristof Pieters

Dronken bestuurder rijdt peperdure Porsche in de vernieling op E17

Een bestuurder is in de nacht van donderdag op vrijdag met zijn Porsche gecrasht op de E17 in Temse. De man bleef ongedeerd, maar was wel onder invloed. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

 1. Vier mannen vrijgesproken in tien jaar oude moordzaak: “Speurders hebben te veel druk gezet op zwakbegaafde verdachte”
  PREMIUM
  Temse

  Vier mannen vrijgespro­ken in tien jaar oude moordzaak: “Speurders hebben te veel druk gezet op zwakbegaaf­de verdachte”

  “De verdachte vertelde wat speurders wilden horen omdat ze ongeoorloofde druk op hem zetten. Ze wisten heel goed dat het om een bijzonder zwakbegaafd persoon ging.” De bekentenissen die de zwakbegaafde Carlo V.H. (30) over een tien jaar oude moordzaak in Temse aflegde moeten daarmee van de rechter uit het dossier geweerd worden. Ook voor de andere drie verdachten vond de rechter geen bewijzen die hen aan de moord op de 41-jarige Turk Ihsan Celik linken. Resultaat: vrijspraak over de hele lijn. “Een mijlpaal in de rechtspraak”, reageren de advocaten van de verdediging.
 2. 16 volwassenen en 6 kinderen leven hele week met beperkt budget tijdens ‘Inleefweek Armoede’: “Coronacrisis maakt rondkomen nog moeilijker”
  Puurs-Sint-Amands

  16 volwasse­nen en 6 kinderen leven hele week met beperkt budget tijdens ‘Inleefweek Armoede’: “Coronacri­sis maakt rondkomen nog moeilijker”

  Een week lang rondkomen met zestig euro voor een volwassene en twintig euro voor een kind, dat is de uitdaging van de ‘Inleefweek Armoede’. Zestien volwassenen en zes kinderen uit Puurs-Sint-Amands en Bornem gaan die uitdaging aan. Dat is ook nu - of net nu - nodig, zegt Sylvie Vanderhoydonck van Welzijnszorg Klein-Brabant: “De coronacrisis maakt het voor mensen in armoede nóg moeilijker.”
 3. Maatwerkbedrijf Spoor2 kiest voor volledige Week van de Kringwinkel : “Betere spreiding van aantal bezoekers”

  Maatwerkbe­drijf Spoor2 kiest voor volledige Week van de Kringwin­kel : “Betere spreiding van aantal bezoekers”

  Het coronavirus zet nog steeds de wereld op zijn kop en dat heeft ook zijn gevolgen bij Spoor2. Deze maand staat normaal de jaarlijkse ‘Dag Van de Kringwinkel’ op het programma, maar door het virus heeft de organisatie er iets beter op gevonden en organiseren ze een hele ‘Week van de Kringwinkel’. “Op deze manier hebben we een betere spreiding van het aantal bezoekers”, klinkt het.