Francis (16) kwam begin augustus om het leven nadat hij op zijn fiets werd aangereden door Y.H. (33), die op dat moment onder invloed was van alcohol en drugs.
Volledig scherm
Francis (16) kwam begin augustus om het leven nadat hij op zijn fiets werd aangereden door Y.H. (33), die op dat moment onder invloed was van alcohol en drugs. © RV/Photonews

Doodrijder van Francis (16) blijft in de cel, ondanks vraag tot vrijlating van advocaat

TemseDe 33-jarige Y.H. uit Temse blijft nog twee maanden langer in de cel, dat heeft de raadkamer in Dendermonde dinsdag beslist. Zijn advocaat Gregory Everaert had nochtans gevraagd om zijn vrijlating, maar nog niet alle voorwaarden werden hiervoor voldaan.

  1. Drie truckers gecontroleerd op ADR-wetgeving: “Geen enkel was in orde”
    Bornem

    Drie truckers gecontro­leerd op ADR-wetgeving: “Geen enkel was in orde”

    Bij een controle-actie van de politiezone Klein-Brabant op de ADR-wetgeving bij vrachtwagenchauffeurs zijn drie truckers geverbaliseerd. Er werden in totaal vier processen-verbaal opgesteld. Onder meer één voor het niet goed vastmaken van de lading, het niet aanbrengen van de oriëntatiepijlen, het ontbreken van een ADR-uitrusting en tot slot nog één voor het ontbreken van de nodige vervoersdocumenten. In totaal werd er voor ruim 3.000 euro aan boetes uitgeschreven.