bram petraeus
Volledig scherm
© bram petraeus

Deel van Temse in bewakingszone na geval van vogelgriep in Moerzeke

TemseOp 16 juli werd een besmetting met het vogelgriepvirus vastgesteld bij een particuliere pluimveehouder in Moerzeke. De gemeente Temse valt voor een deel in de bewakingszone van tien kilometer. Pluimveehouders moeten nu een inventaris overmaken aan het FAVV.

 1. Vrijwilliger in vaccinatiecentrum maakt kunstwerken met dopjes van vaccins: “Al duizenden dopjes gebruikt”
  PREMIUM
  Hamme/Dendermonde

  Vrijwilli­ger in vaccinatie­cen­trum maakt kunstwer­ken met dopjes van vaccins: “Al duizenden dopjes gebruikt”

  Omar Allaf (59) is in het dagelijkse leven normaal tandarts in Syrië, maar door de oorlog in dat land kan hij er niet meer aan de bak. Daarom zet hij zich nu bij ons in voor de goede zaak. Sinds de vaccinatiecentra in Hamme en Dendermonde op poten gezet zijn, is hij ook daar vrijwilliger. Hij trekt de vaccins op in de spuiten en zet ook zelf de prikken. Omar is de dopjes beginnen bijhouden en zo maakte hij al verschillende kunstwerken. Zijn laatste werk heeft hij geschonken aan het vaccinatiecentrum van Hamme.
 2. Amaury Cordeel in laatste rechte lijn voor thuisraces in Francorchamps eind deze maand
  Autosport

  Amaury Cordeel in laatste rechte lijn voor thuisraces in Francor­champs eind deze maand

  Dit weekend is de autosportactualiteit geconcentreerd op twee plaatsen: de Hungaroring in de Hongaarse hoofdstad Boedapest en Spa-Francorchamps in onze Ardennen. Waar in Spa de bekende 24-uursrace voor GT-wagens op het menu staat, zijn in Hongarije de F1-rijders, maar ook de F3-rijders aan het werk, met onder meer onze jonge landgenoot Amaury Cordeel. Cordeel groeit stap voor stap in zijn maidenseizoen, maar het is geen makkelijke weg voor het talent uit Temse.