Het scoutskamp werd in juli vroegtijdig stopgezet na de gewapende overval.
Volledig scherm
PREMIUM
Het scoutskamp werd in juli vroegtijdig stopgezet na de gewapende overval. © Kristof Pieters

Dader overval op scoutskamp riskeert 30 maanden cel: “Fout gelopen nadat ex vertelde dat ze zwanger was”

Steendorp/Vrasene/Sint-NiklaasDe twee daders van de gewapende overval op een scoutskamp in Steendorp de voorbije zomer riskeren 30 en 40 maanden cel. De ene is een verslaafde barman uit Sint-Niklaas, de andere is echter gekend als goedaardige Chiroleider. “Op 7 juli heb ik me in het uitgaan gestort en voor het eerst cocaïne gebruikt”, vertelde die de rechter. “Ik raakte het noorden kwijt.”

  1. Sint-Jorisinstituut test nieuwe schoolcomputers uit tijdens week afstandsonderwijs: “Pandemie of niet, dit is de toekomst”
    Bazel

    Sint-Jorisinsti­tuut test nieuwe schoolcom­pu­ters uit tijdens week afstandson­der­wijs: “Pandemie of niet, dit is de toekomst”

    Het Sint-Jorisinstituut in Bazel heeft omwille van het hoogt aantal besmettingen de deuren gesloten en is vandaag overgeschakeld op afstandsonderwijs. Eén klas zal de komende week het nieuw chromebookproject uittesten. Gefaseerd krijgen alle 850 leerlingen van de school een computer ter beschikking. “Zo kan er niemand meer uit de boot vallen tijdens een lockdown”, zegt directeur Karl Fievez.