Kinesist Olivier Meul.
Volledig scherm
Kinesist Olivier Meul. © Geert De Rycke

"Blessures aanpakken met acupunctuur? Dat gebeurt..."

De voorbije transferperiode hebben ook Rode Duivels Moussa Dembélé en Maroune Fellaini de stap naar het Chinese voetbal gezet, waar ook al Yannick Carrasco rondloopt en eerder Axel Witsel aan de slag was. Een ervaringsdeskundige van het voetbal in China is de 28-jarige Olivier Meul uit Temse. Hij werkte er als kinesist bij een voetbalclub in Beijing, nadat hij eerder bij Lierse hoofd van de medische staf was. Intussen heeft hij zijn eigen kinepraktijk Hyper in Temse.

 1. Daling van aantal besmettingen in Temse op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Temse op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Temse, op één dag 16 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 21. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 185. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Temse op 613 te liggen. Omdat Temse meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Temse op maandag 19 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Temse op maandag 19 oktober

  In Temse zijn er op één dag 21 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 19. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 162 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Temse op 536 te liggen. Omdat Temse meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Nieuwe zaak ‘BarBoer’ moet vier dagen na opening alweer sluiten: “Maandenlang naar dit moment toegewerkt, dit komt hard aan”
  PREMIUM
  Bornem

  Nieuwe zaak ‘BarBoer’ moet vier dagen na opening alweer sluiten: “Maanden­lang naar dit moment toegewerkt, dit komt hard aan”

  Als 12-jarig meisje hielp ze al mee in het koffiehuisje van haar tante. Dertig jaar later maakt Natalie Van huffel haar grote droom waar. Ze opende donderdag de deuren van haar eigen zaak BarBoer in Bornem, maar moet deze zondagavond alweer verplicht sluiten. “Ik heb maandenlang naar dit moment toegewerkt, dus deze strengere coronamaatregelen komen hard aan.”