Carlo V.H. en Abdessalem B.A. bij het begin van het proces. Soahib A. kwam veel te laat, omdat hij vanuit de gevangenis naar een opleiding vertrokken was. De politie ging hem daar ophalen, zodat ook hij verhoord kon worden.
Volledig scherm
Carlo V.H. en Abdessalem B.A. bij het begin van het proces. Soahib A. kwam veel te laat, omdat hij vanuit de gevangenis naar een opleiding vertrokken was. De politie ging hem daar ophalen, zodat ook hij verhoord kon worden. © Geert De Rycke

Beklaagde ontkent hardnekkig tijdens moordproces: “Als ik al een moord zou plegen, zou het niet met deze ezel hier zijn”

“Als ik al een moord zou plegen, zou het niet met deze ezels hier zijn.” Daarmee ontkende Soahib A. uit Temse alle mogelijke betrokkenheid bij een tien jaar oude moordzaak in Temse. Het proces ging vandaag voor de Dendermondse rechtbank van start met het verhoor van de beklaagden. Dat bracht echter geen duidelijkheid. Carlo V.H., die destijds de bal aan het rollen bracht met een verklaring bij de politie, blijft erbij dat hij die “onder druk van de agenten” aflegde. De twee andere ontkennen bij hoog en laag iets met de zaak te maken hebben. De vierde kwam zelfs niet opdagen.

0 reacties

 1. HELPENDE HANDEN SOS Belgium - Klein-Brabant vult drie vrachtwagens voor Wallonië: “Hebben al ervaring door ramp in Spanje”
  Bornem, Puurs-Sint-Amands

  HELPENDE HANDEN SOS Belgium - Klein-Bra­bant vult drie vrachtwa­gens voor Wallonië: “Hebben al ervaring door ramp in Spanje”

  Op amper twee dagen tijd zamelden ze bijna drie vrachtwagens aan hulpgoederen in voor de slachtoffers van de zondvloed. Maar de vrijwilligers van SOS Belgium – Klein-Brabant denken nog niet aan rusten: “We trekken nu naar Wallonië om alles te verdelen en te helpen waar we kunnen. We gaan zo gestructureerd mogelijk te werk, om niks verloren te laten gaan.”
 2. REEKS. 50 jaar blokken van Amelinckx. Bij ‘café Paul’ aan blok 1: “Hier besef je wat écht samenleven betekent”
  PREMIUM

  REEKS. 50 jaar blokken van Amelinckx. Bij ‘café Paul’ aan blok 1: “Hier besef je wat écht samenleven betekent”

  Samen leven, zorgt voor samenhorigheid. En dat geldt zeker in de blokken van Amelinckx. Gedeelde tranen en een gezamenlijke lach, dicht bij elkaar. En zo is het ook voor de vijf bijna onafscheidelijke vrienden Paul D’hondt, Karin Vleminckx, Sandra Dielens, Sarah Schoofs en Ivan De Hauwere. Het beton van de blokken is het cement van hun vriendschap. “Dit is onze plek, bij elkaar, waar we het leven nemen zoals het komt.” Lees meer verhalen van bewoners van de blokken van Amelinckx in ons dossier.