Politierechter Peter D'Hondt.
Volledig scherm
Politierechter Peter D'Hondt. © Geert De Rycke

Agenten getuigen over dolle rit in centrum Temse: “Zelf wapen moeten trekken omdat man niet wou luisteren”

TemseK.B. (19) uit Temse stond vrijdag terecht nadat hij betrapt werd door de politie met onverantwoord rijgedrag in het centrum van de gemeente. De diensten hadden een telefoon gekregen over het rijgedrag en merkten het voertuig op aan een kruispunt. De beklaagde betwist hoe sommige zaken gegaan zijn. “Zijn rijgedrag was echt niet toelaatbaar", klinkt het. 

 1. Lokaal bedrijf pakt uit met zelfbouwpakketten voor CO2-meters: “Scholen kunnen kosten drukken en studenten meteen iets bijleren”
  Puurs-Sint-Amands, Bornem

  Lokaal bedrijf pakt uit met zelfbouw­pak­ket­ten voor CO2-me­ters: “Scholen kunnen kosten drukken en studenten meteen iets bijleren”

  In de strijd tegen het coronavirus duiken op alsmaar meer plaatsen CO2-meters op. Een kwalitatief exemplaar kost meteen heel wat geld, en daar vonden Allora Factory, FabLab Factory en Bender Makerspace uit Puurs-Sint-Amands iets op. “Wij bieden betaalbare zelfbouwpakketten aan: scholen kunnen zo de kosten drukken, studenten leren meteen iets bij”, zegt Pieter De Mil.
 2. Stadsschouwburg kleurt oranje tegen geweld op vrouwen en kinderen: aantal dossiers wéér verdubbeld
  Regio Mechelen

  Stads­schouw­burg kleurt oranje tegen geweld op vrouwen en kinderen: aantal dossiers wéér verdubbeld

  De Mechelse Stadsschouwburg kleurde donderdagavond op de Internationale dag tegen geweld op vrouwen oranje om aandacht te vragen voor de problematiek. De cijfers van het Family Justice Center (FJC) kleuren immers bloedrood. Het aantal dossiers is voor het twee jaar op rij zowat verdubbeld. “Onze werking heeft aan bekendheid gewonnen, maar dat kan niet de enige verklaring zijn”, zegt coördinator Karolien Boonen.