De bestelling voor 5 miljoen mondmaskers werd uiteindelijk geannuleerd.
Volledig scherm
De bestelling voor 5 miljoen mondmaskers werd uiteindelijk geannuleerd. © rv

Advocaat Walter Damen: “Minister De Block betaalde te traag, daarom kwamen 5 miljoen mondmaskers niet op tijd”

Ondernemer Mahmut Öz van de firma M.O.s.s.A. vecht terug, nadat hij werd beschuldigd van oplichting bij de bestelling van 5 miljoen mondmaskers. Via zijn advocaten Walter Damen en Davina Simons eist hij excuses van minister voor Volksgezondheid Maggie De Block. “Als zij op tijd had betaald, had ik de mondmaskers op tijd kunnen leveren.” 

 1. Beerschot-jeugdspeler Tomas (20) overwon leukemie en is nu kapitein van zijn ploeg: “De club is me steeds blijven steunen doorheen de zware strijd”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/RIJMENAM

  Beer­schot-jeugdspe­ler Tomas (20) overwon leukemie en is nu kapitein van zijn ploeg: “De club is me steeds blijven steunen doorheen de zware strijd”

  Beerschot-jeugdspelers Tomas Muyldermans (20) en Willem-Jan Van Moerzeke (18) kregen de eer om de aftrap van de eerste ploeg te geven in de wedstrijd tegen K.V. Mechelen. Willem-Jan vecht nog steeds tegen een zeldzame vorm van leukemie, Tomas overwon de ziekte. “Een mooi gebaar van de club, nog maar eens het bewijs dat Beerschot een familieclub is die om zijn spelers geeft.”
 2. Minister heft bescherming op van Boelwerfkraan als monument, meer dan 2.000 mensen tegen via petitie
  Temse

  Minister heft bescher­ming op van Boelwerf­kraan als monument, meer dan 2.000 mensen tegen via petitie

  Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) heeft de bescherming van de oude Boelwerfkraan als monument voorlopig opgeheven, ondanks een petitie met meer dan tweeduizend handtekeningen. Zowel de minister als de gemeente benadrukken echter dat het niet automatisch betekent dat de kraan zal verdwijnen. “Maar de restauratie zal hierdoor wel een pak goedkoper worden”, zegt schepen Lieve Truyman (N-VA).
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 4. Lokeren-Temse lijdt eerste nederlaag van het seizoen in Gullegem en is leidersplaats (even?) kwijt: “We hebben iets recht te zetten en moeten winnen van RC Gent”
  voetbal tweede nationale A

  Lokeren-Tem­se lijdt eerste nederlaag van het seizoen in Gullegem en is leiders­plaats (even?) kwijt: “We hebben iets recht te zetten en moeten winnen van RC Gent”

  Daar gaat die ongeslagen reeks... Te weinig efficiëntie, te pover aan de bal: 3-1 in Gullegem. Eerste nederlaag van het seizoen voor Lokeren-Temse, dat minstens tot komende zaterdag uit de top drie tuimelt. Een opdoffer(tje). “Dit is misschien eens goed voor ons”, voorspelt Yassin Ben Omar.