Hilaire Smet in zijn gloednieuwe galerij. Die bouwde hij eigenhandig in het magazijn van zijn voormalig aannemersbedrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Hilaire Smet in zijn gloednieuwe galerij. Die bouwde hij eigenhandig in het magazijn van zijn voormalig aannemersbedrijf. © Kristof Pieters

“37 jaar lang niet geschilderd maar nu kan ik niet meer stoppen”: gewezen aannemer Hilaire Smet (66) bouwt magazijn om tot galerij

TemseAls bouwaannemer had hij geen tijd maar nu hij met pensioen is, nam Hilaire Smet de draad op van zijn grote passie: schilderen. Een tentoonstelling in het gemeentemuseum moest tot tweemaal uitgesteld worden door corona. “En dus bouwde ik maar het magazijn van mijn vroeger bedrijf om tot galerij en atelier”, lacht de kunstenaar.

 1. AWV plaatst afsluiting rond snelwegparking: “Beter laat dan nooit maar vluchtelingenproblematiek is wel verdwenen”
  Kruibeke

  AWV plaatst afsluiting rond snelwegpar­king: “Beter laat dan nooit maar vluchtelin­gen­pro­ble­ma­tiek is wel verdwenen”

  Vijf jaar nadat de vraag werd gesteld, is een aannemer gestart met het plaatsen van een afsluiting rond de snelwegparking langs de E17 in Kruibeke. Ook het sluipverkeer via de dienstwegen wordt een halt toegeroepen met een poort. Wim Pieteraerens, korpschef van de politiezone Kruibeke-Temse, is tevreden met de ingreep, maar geeft wel toe dat deze rijkelijk laat komt. “De vluchtelingenproblematiek is momenteel immers verdwenen.”
 2. Rap op Stap haalt recordaantal boekingen na corona: “Knaldrang is bij kansarme gezinnen even groot”
  Kruibeke

  Rap op Stap haalt recordaan­tal boekingen na corona: “Knaldrang is bij kansarme gezinnen even groot”

  Het sociaal reisbemiddelingsbureau Rap op Stap heeft een recordaantal boekingen gevierd. Sinds de heropstart na corona werden maar liefst 270 daguitstap- en vakantieaanvragen gedaan. “We zien ook een toename van de vraag naar groepsuitstappen”, zeggen schepen Filip Vercauteren en coördinator Rebecca Waem. “Want door corona zijn heel wat mensen vereenzaamd geraakt. De knaldrang is bij deze doelgroep dus even groot.”