1. Voormalige tennisclub Ter Poorte krijgt nieuw leven ingeblazen als padel- en klimclub: “Twee snelst groeiende sporten op één stek”
  Temse

  Voormalige tennisclub Ter Poorte krijgt nieuw leven ingeblazen als padel- en klimclub: “Twee snelst groeiende sporten op één stek”

  Twee Temsenaren, Ilya Chardome (44) en Philippe Weymans (38), slaan de handen in elkaar om de voormalige tennisclub Ter Poorte nieuw leven in te blazen. Er komen negen padelterreinen en een hal voor boulderen, klimmen op lage hoogte zonder touwen. “We bundelen dus twee populaire groeisporten op één site”, klinkt het ambitieus. Eind deze maand opent het duo er ook een zomerbar.
 2. Tussen aardbei en gevangenis: zes tips voor een mooie fietstocht in de Kempen en Rivierenland
  PREMIUM
  Kempen/Rivierenland

  Tussen aardbei en gevangenis: zes tips voor een mooie fietstocht in de Kempen en Rivieren­land

  Met het mooie weer halen mensen weer massaal hun stalen ros van stal om de natuur te ontdekken. Ook in onze regio zijn er tal van uitgestippelde themaroutes te vinden. Onder meer aardbeien, gevangenissen, Keizer Karel en zelfs muziek staan op het programma. Ontdek hieronder waar je samen met je vrienden of familie op pad kan in onder andere de buurt van Hoogstraten, Lier, Olen, Turnhout, Bornem en Mol. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 1. AC De Zaat tot 10 graden koeler dankzij innovatieve folie voor de ramen: “Fraai uitzicht op de Schelde maar in de zomer was het een bakoven”
  Temse/Zele

  AC De Zaat tot 10 graden koeler dankzij innovatie­ve folie voor de ramen: “Fraai uitzicht op de Schelde maar in de zomer was het een bakoven”

  Met de tropische temperaturen deze week zal het personeel van gemeente en politie toch nog in aangename omgeving kunnen verder werken. De grote raampartijen van het administratief complex De Zaat kregen namelijk een folie langs de binnenkant die de temperatuur met liefst 10 graden doet zakken. Het patent hiervoor is in handen van het bedrijf Umisol uit Zele.
 2. #REDCHALLENGE Puurs-Sint-Amands kleurt zwart-geel-rood voor Rode Duivels: Vlaggen en wimpels, pruiken en brillen, én Bh's
  Puurs-Sint-Amands

  #REDCHAL­LEN­GE Puurs-Sint-Amands kleurt zwart-geel-rood voor Rode Duivels: Vlaggen en wimpels, pruiken en brillen, én Bh's

  Puurs-Sint-Amands kleurde donderdag zwart-geel-rood voor de ‘Red Challenge’ van VTM Nieuws en hln.be. Niemand minder dan Eden Hazard daagde de inwoners uit om alles uit de kast te halen om het Belgisch voetbalelftal aan te moedigen. Amper enkele uren voor de tweede EK-wedstrijd van de Rode Duivels ging jong en oud in Puurs-Sint-Amands dan ook massaal aan het zingen en dansen.
 1. Vzw Carnavalshallen Hamme en Moerzeke krijgen 6.000 euro uit restbedrag coronanoodfonds
  Hamme

  Vzw Carnavals­hal­len Hamme en Moerzeke krijgen 6.000 euro uit restbedrag coronanood­fonds

  Het afgelopen jaar werden heel wat vrijetijdssectoren zwaar getroffen door de coronacrisis. Hun activiteiten konden immers niet meer doorgaan. Om hen te ondersteunen besliste de Vlaamse regering om een coronanoodfonds ter beschikking te stellen van alle lokale besturen, waarmee ze verenigingen konden ondersteunen. Met het restbedrag uit dat fonds wil de gemeente nu de carnavalshallen een hart onder de riem steken.
 2. Kazerne Dossin opent expo over Roma: “Ouders durfden mij niet zeggen dat ik Roma was”
  PREMIUM
  Mechelen/Antwerpen/Temse/Gent

  Kazerne Dossin opent expo over Roma: “Ouders durfden mij niet zeggen dat ik Roma was”

  “Laat ons hopen dat onze kinderen fier durven zeggen dat ze Roma zijn, zonder dat ze schrik moeten hebben om gediscrimineerd te worden.” Die wens drukte Erdin Zivoli (30) uit Temse uit bij de opening van ‘Reflecties. Roma in België’, een tentoonstelling in Kazerne Dossin in Mechelen die de clichés over Roma wil ontkrachten. “Het verhaal van Quasimodo en Esmeralda is echt niet meer van deze tijd!”
 1. Jonge chauffeur (20) zonder rijbewijs neemt auto van moeder en knalt tegen verlichtingspaal: “Wou mij bewijzen voor vrienden”
  Temse

  Jonge chauffeur (20) zonder rijbewijs neemt auto van moeder en knalt tegen verlich­tings­paal: “Wou mij bewijzen voor vrienden”

  David D.B. (20) uit Temse reed in de zomer van vorig jaar met de bedrijfswagen van zijn moeder tegen een verlichtingspaal. Op dat moment had de man nog geen rijbewijs, maar wilde hij zich bewijzen voor zijn vrienden. “Ik heb die dag een zeer domme fout gemaakt en besefte niet goed wat ik aan het doen was", verklaarde D.B. vanochtend in de rechtbank.
 1. Groeiende tennisclub zette sterk in op vernieuwing: “Cafetaria sluitstuk van al onze plannen”
  Hamme

  Groeiende tennisclub zette sterk in op vernieu­wing: “Cafetaria sluitstuk van al onze plannen”

  Tennisclub ‘TC78', die zijn naam vernoemde naar het jaar van oprichting heeft afgelopen jaren heel wat investeringen gedaan om het aantal groeiende leden een aangenaam verblijf te kunnen geven. Op een half jaar tijd werd ook de cafetaria volledig onder handen genomen, met een resultaat dat gezien mag worden. “Op deze manier kunnen we de werking en het comfort voor onze leden alleen maar verbeteren", zegt voorzitter Rudi Moerman.