Photo News
Volledig scherm
© Photo News

WhatsApp gaat geen foto's scannen op zoek naar kindermisbruik zoals Apple: “Verkeerde aanpak”

WhatsApp gaat de methode van Apple om privéfoto’s van gebruikers te scannen op zoek naar beeldmateriaal van kindermisbruik niet overnemen. Dat meldt Tweakers. De directeur van de WhatsApp-divisie binnen Facebook heeft zich uitgesproken tegen de methode van Apple om foto’s te scannen.

0 reacties

 1. De nieuwe Apple MacBook: baanbrekend of niet? En over welke prijsverhoging spreken we ten opzichte van het vorige model?
  Tweakers

  De nieuwe Apple MacBook: baanbre­kend of niet? En over welke prijsverho­ging spreken we ten opzichte van het vorige model?

  Toen Apple in 2021 zijn nieuwe 14"- en 16"-MacBook Pro presenteerde, ging dat gepaard met veel tamtam en een groot event. Met de 2023-modellen, die vanaf 24 januari geleverd worden, liep dat iets anders. Alleen een persbericht en een video op Apples eigen website wezen op de nieuwe modellen. Terecht of onterecht? Om daarachter te komen, lieten wij, van technologiesite Tweakers, Apple ons de (bijna) allerduurste MacBook Pro toesturen, met 16"-scherm, M2 Max-processor, 4TB opslag en 96GB werkgeheugen.
 2. Hoe voorkom je dat jouw kind online met verkeerde mensen omgaat? “Léér hen kritisch te zijn”
  PREMIUM

  Hoe voorkom je dat jouw kind online met verkeerde mensen omgaat? “Léér hen kritisch te zijn”

  “Ik maakte een profiel aan op Bullchat, en binnen de vijf minuten had ik honderd berichten van pedofielen in mijn inbox zitten. Op een publieke website, die voor iedereen toegankelijk is.” Dat zegt Sven van der Meulen, de Nederlandse undercoverjournalist die samen met HLN.be en Het Laatste Nieuws de 51-jarige Vlaamse acteur op het spoor kwam die naar eigen zeggen al een vijftal minderjarigen heeft misbruikt. Hoe kan je als ouder voorkomen dat ook jouw kind op het internet in contact komt met mensen met slechte bedoelingen?