Met welke smartwatch zit je goed als je graag sport? Onze experts onderscheiden twee toppers.
Volledig scherm
Met welke smartwatch zit je goed als je graag sport? Onze experts onderscheiden twee toppers. © Getty Images

Wat zijn de beste sporthorloges van 2022? Experts doen de test en zien twee uitblinkers

TweakersOp zoek naar een smartwatch om je sportprestaties en gezondheidsgegevens te monitoren? Het aanbod is bijzonder groot. Om je te helpen er het ultieme exemplaar uit te pikken, onderwierp technologiesite Tweakers meer dan 20 modellen aan een uitgebreide test. Deze twee toppers kwamen als winnaar uit de bus.

 1. Fitnesstrackers meten je slaap of tellen je stappen: maar wat doen ze met die gegevens?
  Tweakers

  Fitness­trac­kers meten je slaap of tellen je stappen: maar wat doen ze met die gegevens?

  Fitnesstrackers zijn overal: in je telefoon, je smartwatch, in een speciale ring of als armband. Deze slimme apparaten houden je slaappatronen bij, meten je hartslag en houden je route bij het hardlopen bij. Onderweg verzamelen ze wel heel veel informatie over jouw lijf. Hoe zorg je ervoor dat er niks geks gebeurt met jouw gezondheidsdata? Technologiesite Tweakers legt uit waar je op moet letten.
 2. KIJK. Dominique Persoone proeft futuristische chocolade: “smaak werd bepaald met artificiële intelligentie”. Kan dat lekker zijn?

  KIJK. Dominique Persoone proeft futuristi­sche chocolade: “smaak werd bepaald met artifi­ciële intelligen­tie”. Kan dat lekker zijn?

  Een opvallend mailtje belandde in de mailbox van de HLN Eten-redactie: een Fins merk meldde ons dat we exclusief ‘de chocolade van de toekomst’ in handen konden krijgen. Een box futuristische melkchocolade, waarvan de smaak bepaald werd met artificiële intelligentie: de chocolade van ieders dromen, volgens het bericht. We besloten de proef op de som te nemen, een box op te vragen en topchocolatier Dominique Persoone zijn oordeel te laten vellen.