Een terminal van Starlink in Odesa, Oekraïne.
Volledig scherm
Een terminal van Starlink in Odesa, Oekraïne. © Nina Lyashonok/Ukrinform/NurPhoto via Getty Images

VS sturen 5.000 Starlink-internetontvangers naar Oekraïne

Het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID) zei woensdag dat het 5.000 Starlink-terminals van SpaceX aan Oekraïne heeft geleverd. De bedoeling is dat daardoor de internettoegang voor inwoners wordt verbeterd na de Russische invasie.

3 reacties

 • Jan Kerkhof

  4 maanden geleden
  Tja... als je de keuze hebt tussen "duur" of "niets" dan kies je uiteraard voor "duur". Misschien kunnen ze de kosten doorrekenen aan Rusland? Poetin is toch rijk genoeg...
 • Max Jacobs

  4 maanden geleden
  Het duurste? Er is gewoon geen andere mogelijkheid. Alles is daar kapot gebombardeerd dus het enigste wat je kan gebruiken is sateliet.
 • Werner Wynakker

  4 maanden geleden
  Elon wrijft zich in de handen want het duurste internet ter wereld word gesponsord door regeringen.
 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.

Tech