Twitter-baas Elon Musk.
Volledig scherm
Twitter-baas Elon Musk. © REUTERS

Vrouwelijke ex-werknemers slepen Twitter voor rechter vanwege discriminatie

Het massaontslag bij Twitter raakte vrouwelijke medewerkers onevenredig hard, stellen voormalige personeelsleden. Ze hebben het door Elon Musk opgekochte en geleide bedrijf voor de rechtbank in San Francisco gesleept, omdat discriminatie op basis van sekse verboden is.

3 reacties

 • Tony Janssens

  2 maanden geleden
  Hij zegt terecht dat de nataliteit te sterk teruggevallen is, waarom zou dat vrouwonvriendelijk zijn?
 • marc Deglin

  2 maanden geleden
  hij vroeg of ze bereid waren om hard te werken , en dat weigerden ze. dus kregen ze hun ontslag. die vraag wordt toch bij iedere solicitatie gevraagd ?
 • Gino De Neef

  2 maanden geleden
  Ze blijven elon mysk en Twitter aanvallen, gewoon omdat hij conservatieven niet meer blokkeert
 1. Crisis bij Twitter: kantoren plots gesloten, beledigende boodschap geprojecteerd op hoofdkantoor en platform kampt met storingen

  Crisis bij Twitter: kantoren plots gesloten, beledigen­de boodschap geprojec­teerd op hoofdkan­toor en platform kampt met storingen

  De crisis bij socialemediabedrijf Twitter is naar een nieuw hoogtepunt gestegen. De kantoren van het bedrijf blijven voorlopig om een nog onbekende reden gesloten. Veel medewerkers zouden willen vertrekken omdat Musk hen een belofte wil laten ondertekenen dat ze keihard moeten werken. Tegelijk kampt het platform met stabiliteitsproblemen, maar er zou nog onvoldoende personeel zijn om bugs en andere problemen aan te pakken. Op de muren van het hoofdkwartier van Twitter in San Francisco zijn beledigende boodschappen over Elon Musk geprojecteerd.
 2. “We hebben hackers gehackt”: Europese en Amerikaanse autoriteiten infiltreren bij cybercriminelen van Hive
  7

  “We hebben hackers gehackt”: Europese en Amerikaan­se autoritei­ten infiltre­ren bij cybercrimi­ne­len van Hive

  De cybercriminelen die verantwoordelijk zouden zijn geweest voor de aanval op winkelketen Mediamarkt kregen een forse klap toegediend na een actie van een internationale coalitie van politiediensten. Onder andere Europol, de FBI en de Duitse federale politie konden na infiltratie de digitale infrastructuur van hackersgroep Hive neerhalen. Daardoor zou zo’n 120 miljoen euro aan ransomwarebetalingen zijn vermeden, melden de autoriteiten donderdagnamiddag.