Elon Musk.
Volledig scherm
Elon Musk. © AP

Volgens Elon Musk hebben we binnen 5 jaar geen menselijke taal meer nodig

In een podcast van The Joe Rogan Experience  deed Elon Musk deze week uit de doeken welke baanbrekende plannen hij en zijn team bij Neurolink nog hebben voor de komende jaren. Een van die hoogtechnische snufjes is een chip die kan ingeplant worden in de hersenen. In de eerste plaats wil Musk daarmee hersenziekten oplossen, maar hij ziet het grootser. Volgens hem gaan we binnen vijf tot tien jaar zelfs geen menselijke taal meer nodig hebben. 

32 reacties

 • Danny De Graeve

  1 jaar geleden
  Zou hij zijn materiaal bij zichzelf of zijn familie inplanten? Denk het niet. Die kerel is een gevaar voor de beschaving op deze planeet en moet gestopt worden.
 • Hennie Hurkmans

  2 jaar geleden
  Echt werken wordt ook steeds minder belangrijk hierdoor. Wellicht heeft het wel zijn voordelen voor spirituele ontwikkeling mits we niet nog geobsedeerder worden met kennis. Meer vrije tijd heeft hiervoor de mogelijkheden. Ik vind het wel een beetje jammer dat het menselijke hierdoor een beetje ondermijnd wordt en opzij geduwd wordt.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Vooral interessant voor Big Brother. Wil je een ander gedrag van de bevolking. Verstuur gewoon een update van het programma.
 • Daniel Paelinck

  2 jaar geleden
  We hebben al social media zodat we elkaar niet meer moeten zien, en nu dat? Als het zo verder gaat zal een mens niets meer moeten doen, bij de geboorte aansluiten op een machine die hem intraveneus voedt en het internet, niet meer als een plant in een bloempot.
 • benny vandersanden

  2 jaar geleden
  De enige echte vrijheid die iemand bezit is zijn denken. Het idee alleen al om in gezonde hersenen een chip in te planten die door anderen geherprogrammeerd of zelfs gehackt kan worden? Nooit van mijn leven!

Tech