Elon Musk.
Volledig scherm
Elon Musk. © AP

Volgens Elon Musk hebben we binnen 5 jaar geen menselijke taal meer nodig

In een podcast van The Joe Rogan Experience  deed Elon Musk deze week uit de doeken welke baanbrekende plannen hij en zijn team bij Neurolink nog hebben voor de komende jaren. Een van die hoogtechnische snufjes is een chip die kan ingeplant worden in de hersenen. In de eerste plaats wil Musk daarmee hersenziekten oplossen, maar hij ziet het grootser. Volgens hem gaan we binnen vijf tot tien jaar zelfs geen menselijke taal meer nodig hebben. 

32 reacties

 • Danny De Graeve

  2 jaar geleden
  Zou hij zijn materiaal bij zichzelf of zijn familie inplanten? Denk het niet. Die kerel is een gevaar voor de beschaving op deze planeet en moet gestopt worden.
 • Hennie Hurkmans

  2 jaar geleden
  Echt werken wordt ook steeds minder belangrijk hierdoor. Wellicht heeft het wel zijn voordelen voor spirituele ontwikkeling mits we niet nog geobsedeerder worden met kennis. Meer vrije tijd heeft hiervoor de mogelijkheden. Ik vind het wel een beetje jammer dat het menselijke hierdoor een beetje ondermijnd wordt en opzij geduwd wordt.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Vooral interessant voor Big Brother. Wil je een ander gedrag van de bevolking. Verstuur gewoon een update van het programma.
 • Daniel Paelinck

  2 jaar geleden
  We hebben al social media zodat we elkaar niet meer moeten zien, en nu dat? Als het zo verder gaat zal een mens niets meer moeten doen, bij de geboorte aansluiten op een machine die hem intraveneus voedt en het internet, niet meer als een plant in een bloempot.
 • benny vandersanden

  2 jaar geleden
  De enige echte vrijheid die iemand bezit is zijn denken. Het idee alleen al om in gezonde hersenen een chip in te planten die door anderen geherprogrammeerd of zelfs gehackt kan worden? Nooit van mijn leven!
 1. Samsung Flip 4 iets duurder dan voorganger: techgigant stelt ook Fold 4, nieuwe smartwatches en oortjes voor
  1

  Samsung Flip 4 iets duurder dan voorganger: techgigant stelt ook Fold 4, nieuwe smartwat­ches en oortjes voor

  Laten we met de deur in huis vallen: na een significante prijsdaling vorig jaar is de Samsung Galaxy Z Flip 4 dit jaar een beetje duurder geworden. De plooibare smartphone kost vijftig euro meer dan de voorganger, om precies te zijn. Verder zijn er niet al te veel verrassingen bij de nieuwe toestellen van het bedrijf. De Galaxy Z Fold 4 is een beetje beter dan het model van vorig jaar en daarnaast zijn er met de Samsung Watch 5 en Watch 5 Pro twee nieuwe smartwatches. Tot slot zijn er draadloze oortjes die de naam Galaxy Buds 2 Pro kregen.
 2. ‘Cult of the Lamb’ is een soort ‘Animal Crossing’ met bloed, satanisme en uitwerpselen
  gamereview

  ‘Cult of the Lamb’ is een soort ‘Animal Crossing’ met bloed, satanisme en uitwerpse­len

  Er zijn dingen die een natuurlijke combinatie vormen. Frieten en mayonaise. Cornflakes en melk. Dingen waaraan niemand ooit zou twijfelen. En dan zijn er combinaties die tegen alle logica in gaan. Zo moeten de makers van ‘Cult of The Lamb’ waarschijnlijk tijdens het spelen van een potje ‘Animal Crossing’ gedacht hebben “Weet je wat dit lieflijke spel over knuffelbare diertjes die samen een gemeenschap vormen nóg beter zou maken? Bloed, satanisme en hopen uitwerpselen!” En verdorie, ze hadden nog gelijk ook.

Tech