UITGELEGD: Hoe Microsoft, Apple en Google ons van paswoorden willen verlossen

Achttien jaar geleden voorspelde Microsoft-oprichter Bill Gates het einde van het paswoord. Maar pas nu lijkt het zover: de grote techbedrijven werken eindelijk samen om ons ook écht te verlossen van het hele ‘minimaal 12 karakters, waarvan zeker 1 cijfer en een hoofdletter.’

12 reacties

 • Jan Jansens

  1 maand geleden
  Mijn gezicht en mijn vingerafdrukken behoren tot mijn privéleven. Nooit krijgen ze die ook niet voor mijn identiteitskaart. Ze hebben mijn gezicht en dat moet volstaan. Ik moet al die snufjes niet hebben. Microsoft, Apple en Google moeten zich daar niet mee moeten.
 • Argus Vercauteren

  2 maanden geleden
  Vingerafdrukken zijn niet aan te raden. Een zware brandwonde is voldoende om te verhinderen dat je je computer kan ontgrendelen. De conclusie is: privacy (geheimen) en technologie gaan niet samen.
 • Norman Kamosi

  2 maanden geleden
  Ikzelf heb een laptop Mac Book Pro van Apple,ik denk dat het een goed idee zou zijn als ik geen paswoord of wachtwoord niet meer zou moeten gebruiken om ergens in te loggen.
 • John Stahl

  2 maanden geleden
  En als ze je biometrische data hacken ben je voor altijd gehackt. Een paswoord kan je tenminste wijzigen. Ik voorspel dat een paswoord nooit zal verdwijnen.
 • Danny Bottelier

  2 maanden geleden
  Gezichtsherkenning? Met een beetje foefelen kan iedereen die een foto van u heeft inloggen.

Tech