thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

U zat door corona bijna 40 minuten langer op smartphonescherm te kijken

In het coronajaar 2020 hebben we massaal meer naar ons smartphonescherm gekeken. Dat blijkt uit de nieuwe digimeter van Imec. In de eerste lockdown was dat zelfs ongeveer vier uur per dag. Professor communicatietechnologie Lieven De Marez bespreekt de cijfers en wijst op voordelen en gevaren. “We hebben nog altijd maar 24 uur op een dag, die 40 minuten meer zijn wel kostbare 40 minuten.”

3 reacties

 • Bart Timperman

  1 jaar geleden
  Dit is al jaren de triestige evolutie, ik heb geen smartphone en zal er ook nooit eentje hebben. Ik kan op mijn pc alles doen wat ik wil en heb een vaste telefoon om te bellen. Mensen hadden vroeger veel meer "echte" sociale contacten, nu is het allemaal via sociale media.
 • Jacques Feys

  1 jaar geleden
  Wat een interessante studie, met leerrijke conclusies. Dank jullie wel.
 • DAVE VAN GINNEKEN

  1 jaar geleden
  Hoe zou dat toch komen, voor de rest was en is er nog steeds weinig te beleven in de wereld hé.
 1. Extra veel foto's opslaan? Dit zijn de beste opties om het geheugen van je telefoon te ontzien
  Tweakers

  Extra veel foto's opslaan? Dit zijn de beste opties om het geheugen van je telefoon te ontzien

  Het lijkt erop dat de zomer van 2022 een topper wordt: nagenoeg geen coronamaatregelen meer en een stralende zon. Heb jij ook een pak reisjes en/of festivals gepland, waar je honderden kiekjes zal nemen? Dan ben je mogelijk gebaat bij wat extra externe opslagruimte voor je smartphone, om geheugen te besparen én voor de veiligheid. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers legt uit waar je het best voor kiest én geeft zijn top 3 prijs.

Tech