REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Twitter: meer inzet op moderatie nu schadelijke content toeneemt

Twitter leunt zwaar op automatisering om inhoud van berichten te modereren. Het socialmediabedrijf van miljardair Elon Musk schaft bepaalde handmatige beoordelingen af en geeft de voorkeur aan het beperken van de verspreiding van berichten in plaats van uitingen volledig te verwijderen. Dat zei het nieuwe hoofd van de divisie die over veiligheid en vertrouwen gaat tegen persbureau Reuters.

 1. “We hebben hackers gehackt”: Europese en Amerikaanse autoriteiten infiltreren bij cybercriminelen van Hive
  7

  “We hebben hackers gehackt”: Europese en Amerikaan­se autoritei­ten infiltre­ren bij cybercrimi­ne­len van Hive

  De cybercriminelen die verantwoordelijk zouden zijn geweest voor de aanval op winkelketen Mediamarkt kregen een forse klap toegediend na een actie van een internationale coalitie van politiediensten. Onder andere Europol, de FBI en de Duitse federale politie konden na infiltratie de digitale infrastructuur van hackersgroep Hive neerhalen. Daardoor zou zo’n 120 miljoen euro aan ransomwarebetalingen zijn vermeden, melden de autoriteiten donderdagnamiddag.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Geniaal of gek? Vlaamse CEO’s geven handleiding bij Musk: “Hij is olifant in porseleinwinkel, maar dat er bij Twitter te veel vet in de soep drijft, heb ik zelf gezien”
  PREMIUM

  Geniaal of gek? Vlaamse CEO’s geven handlei­ding bij Musk: “Hij is olifant in porselein­win­kel, maar dat er bij Twitter te veel vet in de soep drijft, heb ik zelf gezien”

  Kantoren die dicht blijven, personeel dat het aftrapt, lelijke boodschappen op de gevel, storingen op het platform: geen wittebroodsweken voor Elon Musk na de overname van Twitter. Niet alles wat ‘s werelds rijkste aanraakt, verandert in goud. Of moeten we met Musk hebben wat hij zelf amper heeft: een beetje geduld? “Eerlijk? Ik zie dit niet goed komen behalve wanneer hij Twitter weer verkoopt, maar da’s gezichtsverlies.”