TikTok had kunnen weten dat jonge gebruikers Engels niet goed genoeg zouden snappen om te begrijpen waarmee ze precies akkoord gingen. Daarmee overtreedt de video-app artikel 12 van de Europese privacywet AVG.
Volledig scherm
TikTok had kunnen weten dat jonge gebruikers Engels niet goed genoeg zouden snappen om te begrijpen waarmee ze precies akkoord gingen. Daarmee overtreedt de video-app artikel 12 van de Europese privacywet AVG. © ANP XTRA

TikTok krijgt boete van 750.000 euro voor schenden van privacy kinderen

De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens heeft een boete van 750.000 euro opgelegd aan TikTok. De populaire video-app zou de privacy van Nederlandse gebruikers hebben geschonden door de privacyverklaring alleen in het Engels aan te bieden. Dat schrijft Tweakers.

3 reacties

 • Wesley De Cock

  1 jaar geleden
  En gaat er een deel van die boete naar de gedupeerden, wier privacy geschaad is?
 • sara dos santos

  1 jaar geleden
  En dat is tiktok hun schuld ? Al die minderjarige die profielen faken om zo in die app te geraken … of facebook en instagram . Dat is hun fout ook omdat ze weten da ze te jong zijn maar om mee te kunnen doen gaan ze fake profiel maken en krijgen de app de schuld
 • Liesbeth Cuppens

  1 jaar geleden
  Kinderen hebben niets verloren op TikTok. Dansjes imiteren, gevaarlijke testen uitvoeren, een laag zelfbeeld krijgen,... Waarvoor is TikTok eigenlijk goed? In mijn tijd moedigde men kinderen aan om actief en creatief bezig te zijn. Nu moet men opletten dat de privacygegevens van kinderen niet grabbel worden gegooid. Geen goede evolutie, als het mij vraagt.
 1. Tatyana Beloy (36) lanceert kinderboek over sociale media.“We hebben allemaal nood aan duidelijke afspraken rond schermtijd, ook ouders”

  Tatyana Beloy (36) lanceert kinderboek over sociale media.“We hebben allemaal nood aan duidelijke afspraken rond schermtijd, ook ouders”

  De dag van vandaag kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder sociale media. Wij hebben het nog anders gekend, maar wat met kinderen die opgroeiden met likes, selfies en hashtags? Hoe maak je hen als ouder wegwijs in het vinden van een goeie balans tussen de on- en offline wereld? Tatyana Beloy (36) goot het antwoord op die vraag in een doe-boek voor kinderen, getiteld ‘What the #?!’. Ze leert kinderen onder andere hoe ze kunnen reageren op online pestgedrag, hoe ze zichzelf graag leren zien, en hoe ze tot rust komen na alle online prikkels. “Kinderen hebben soms een duwtje in de rug nodig om terug offline te leren spelen.”
 2. ‘Cult of the Lamb’ is een soort ‘Animal Crossing’ met bloed, satanisme en uitwerpselen
  gamereview

  ‘Cult of the Lamb’ is een soort ‘Animal Crossing’ met bloed, satanisme en uitwerpse­len

  Er zijn dingen die een natuurlijke combinatie vormen. Frieten en mayonaise. Cornflakes en melk. Dingen waaraan niemand ooit zou twijfelen. En dan zijn er combinaties die tegen alle logica in gaan. Zo moeten de makers van ‘Cult of The Lamb’ waarschijnlijk tijdens het spelen van een potje ‘Animal Crossing’ gedacht hebben “Weet je wat dit lieflijke spel over knuffelbare diertjes die samen een gemeenschap vormen nóg beter zou maken? Bloed, satanisme en hopen uitwerpselen!” En verdorie, ze hadden nog gelijk ook.
 1. Samsung Flip 4 iets duurder dan voorganger: techgigant stelt ook Fold 4, nieuwe smartwatches en oortjes voor
  1

  Samsung Flip 4 iets duurder dan voorganger: techgigant stelt ook Fold 4, nieuwe smartwat­ches en oortjes voor

  Laten we met de deur in huis vallen: na een significante prijsdaling vorig jaar is de Samsung Galaxy Z Flip 4 dit jaar een beetje duurder geworden. De plooibare smartphone kost vijftig euro meer dan de voorganger, om precies te zijn. Verder zijn er niet al te veel verrassingen bij de nieuwe toestellen van het bedrijf. De Galaxy Z Fold 4 is een beetje beter dan het model van vorig jaar en daarnaast zijn er met de Samsung Watch 5 en Watch 5 Pro twee nieuwe smartwatches. Tot slot zijn er draadloze oortjes die de naam Galaxy Buds 2 Pro kregen.
 2. Gebannen van TikTok zoals dochter van Staf Coppens, wat nu? “Computersysteem beslist”

  Gebannen van TikTok zoals dochter van Staf Coppens, wat nu? “Computer­sys­teem beslist”

  TikTok heeft het account van Nora Coppens, de 11-jarige dochter van Staf Coppens (40) en Monique van der Velden (47), geblokkeerd. Geloof vooral niet dat een medewerker van de video-app persoonlijk de delete-knop heeft ingedrukt. “Het algoritmesysteem bij TikTok staat zeer streng ingesteld”, legt sociale media-expert en vlogger Hannes Coudenys uit. Zijn er stappen die het meisje kan ondernemen om haar virtuele plekje op het platform terug te krijgen? En wat te doen wanneer Facebook of Instagram de sociale netwerkbanden doorknippen?

Tech