Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ANP

TikTok geeft toe dat het woorden als LGBTQ en porno blokkeerde in Duitsland

ByteDance, het Chinese moederbedrijf van video-app TikTok, heeft toegegeven dat het in Duitsland onschuldige woorden blokkeerde. Dat gebeurde per ongeluk, betoogt het bedrijf. De woordfilter zou te strak afgesteld zijn geweest.

 1. Onderzoekers werken aan exoskelet: “Door snel te reageren, kan dit ons helpen om minder snel te vallen”
  PREMIUM

  Onderzoe­kers werken aan exoskelet: “Door snel te reageren, kan dit ons helpen om minder snel te vallen”

  Wellicht heb je het al meegemaakt: als we dreigen te vallen, grijpt ons lichaam bliksemsnel in. Maar soms komt die reactie te traag en gaan we toch tegen de grond. Een robot kan veel sneller reageren dan een mens en dat heeft voordelen. Dat zette enkele onderzoekers aan om te werken aan een exoskelet dat je helpt om balans te houden en niet zo snel te vallen. “De mogelijkheden van deze nieuwe technologie zijn enorm, niet alleen voor mensen met een gedeeltelijke verlamming, maar ook voor gezonde personen.”
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.