Test Aankoop dient klacht in wegens verplichte verzekeringen bij aankoop Apple-producten bij Switch: “Tot 200 euro per maand”

AppleTest Aankoop heeft een klacht ingediend bij de Economische Inspectie en de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) tegen de bedrijven Switch en SFAM. De consumentenorganisatie ontving sinds september 2020 al 466 klachten over het gedwongen sluiten van bepaalde contracten na aankoop van een Apple-product. Dat meldt Test Aankoop dinsdag.

34 reacties

 • Gert Van Bunderen

  2 maanden geleden
  Het procederen en vervolgen van oneigenlijke verkoopspraktijken zou een taak van de overheid moeten zijn!
 • ignace van hijfte

  4 maanden geleden
  heel HEEL slechte ervaringen met Switch! Bij het bestellen van een Mac was het duidelijk dat ze er niks van snapten, dan bestellen ze de verkeerde en ipv die bestelling te cancellen en de juiste te bestellen begon een miserie-traject dat 3 maanden duurde. Onwillend, nauwelijks bereikbaar, arrogant, intimiderend. Onvoorstelbaar ! Ik heb zelf nog winkel gehad en ook Apple verkocht... Het klopt we wel dat je op Apple nauwelijks iets verdient. (Ook zo'n arrogante firma, maar producten zijn wel top)
 • Fabio Longy

  4 maanden geleden
  Dat dateert sinds september 2020 en al 466 klachten en nu pas schiet Test-Aankoop in actie, sorry, maar dat is wel heel laat. Er moeten eerst bijna 500 mensen gedupeerd worden, mensen die nooit hun geld zullen terug krijgen. Ga eerder met uw klachten naar de politie ipv naar Test-Aankoop.
 • Gert Van Bunderen

  4 maanden geleden
  Zo'n verzekering is bijna altijd onnodig. Je hebt sowieso 2 jaar garantie op het toestel. En als men aandringt om zoiets te nemen ben ik weg en koop ik daar niets!
 • Michael Govaert

  4 maanden geleden
  Apple of Lab9 heeft hier niets mee te maken voor alle duidelijkheid. Dit is oplichterij van het bedrijf Switch zelf, ik vind het sowieso al raar dat ze mensen een verzekering aansmeren, mensen kiezen zelf, dit gaat ook meestal om 1 bedrag bij aankoop van een product, zeker al niet maandelijks voor zo'n woekerprijzen. Dat ze maar snel failliet verklaard worden en dat zo'n winkel het imago van Apple niet te veel beschadigd!! Apple blijft een topproduct van de allerbeste in de wereld (zie testen)

Tech