Tesla wil miljoenen exemplaren produceren van humanoïde robot Optimus

De bouwer van elektrische auto’s Tesla heeft vrijdag een prototype van een humanoïde robot voorgesteld. ‘Optimus’ zette enkele stappen op het podium een zwaaide naar het publiek tijdens een evenement rond artificiële intelligentie van het Amerikaanse bedrijf. Volgens Tesla-topman Elon Musk zou Optimus voor zowat 20.000 dollar op de markt kunnen komen.

30 reacties

 • Severine Degreef

  3 weken geleden
  Nog iemand die aan de animatiefilm Wall-E moet denken?
 • johanneke li

  4 weken geleden
  Weeral geldklopperij van elon musk, van al zijn mooie praatjes komt er maar weinig van terecht; ofwel wordt het nooit verwezenlijkt, ofwel presteert het ver onder de vooropgestelde richtlijn! Nee musk gebruikt dit enkel als goed nieuws show om investeerders te lokken en zich zo slapend rijk te maken, pas later zullen ze beseffen dat ze een lege doos hebben gekocht...
 • Hendrik Patyn

  2 maanden geleden
  Honda had al robots in 1986. De Asimo van Honda is al veel verder gevorderd. In Japan worden al robots ingezet in ziekenhuizen. Tesla loopt achter de feiten aan, net als met hun tunnels, en elektrische wagens die al veel langer bestonden. Hun elektrische wagens verkopen omdat de groene politiekers veel te kortzichtig zijn, met de nodige negatieve gevolgen die nu duidelijk worden...
 • Friedel Pas

  2 maanden geleden
  @Kurt Bourdeaux, er zijn al landen die bezig zijn om in te voeren dat iedereen een standaard basis loon krijgt, zonder daarvoor te werken. Wil je meer moet je uiteraard werken. Als robots het meer gaan overnemen, is de kans reëel dat dit standaard wordt. Wetenschappers en ingenieurs zullen dan de nieuwe rijken worden want zei moeten dan de verdere evolutie blijven bevorderen. Al de rest zal min of meer een gelijke basis hebben. Ik hoop niet dat dit gaat gebeuren, maar helaas niet ondenkbaar.
 • Gilbert Desmet

  2 maanden geleden
  ...“een toekomst met overvloed, een toekomst zonder armoede", ja, ja, 't zal wel... Begin jaren '50 (XXe eeuw) werd hetzelfde gezegd van vreedzame kernenergie. Ik wacht nog altijd op die overvloed, zonder armoede.