Fiber in 5 vragen en antwoorden
Volledig scherm
Fiber in 5 vragen en antwoorden © Getty Images

Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?

MijntelcoFiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit. 

 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. ‘Mario + Rabbids: Sparks of Hope’ is een radicale evolutie van de eerste game
  Gamepreview

  ‘Mario + Rabbids: Sparks of Hope’ is een radicale evolutie van de eerste game

  Nog een maand en ‘Mario + Rabbids: Sparks of Hope’ landt op de Nintendo Switch, de sequel van een succesvolle tactische game uit 2017. Maar het wordt niet zomaar een vervolg met gewoon een nieuw verhaal, meer arena’s en wat tweaks aan de gameplay: met het wegwerken van het klassieke raster, en de toevoeging van extra krachten via de ‘Sparks’ uit de titel, is deze nieuweling zelfs een vrij radicale evolutie van de eerste.