Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Schermtijd bij kinderen bijna verdubbeld tijdens coronapandemie

Volgens een nieuwe studie van de Universiteit van Californië spenderen kinderen maar liefst acht uur per dag voor een scherm, in vergelijking met vier uur voor de coronapandemie. Daarbij gaat het vooral om vrijetijdsactiviteiten, zoals streamen, gamen, berichten sturen, surfen enzovoort. Tijd die tieners bijvoorbeeld aan online lessen spenderen, hoort daar niet bij. “Een langere schermtijd wordt gelinkt aan een slechtere mentale gezondheid en meer stress bij tieners”, aldus de Amerikaanse dokter en auteur van de studie Jason Nagata. 

2 reacties

 • mich lee

  1 jaar geleden
  Hoe kan het ook anders? Ik beken schuld. In quarantaine zitten als alleenstaande met 2 kinderen, 1ste leerjaar en kleuter) en zo nog wat proberen te werken. Dan zijn schermen een welgekomen babysit. En dan nog was het ver na middernacht voordat alles gedaan was, en de dag erna was het om 7 uur terug beginnen .
 • Martine Mertens

  1 jaar geleden
  Het zal aan de kinderen liggen zeker. We sluiten ze op in een kamertje met een bord aan de binnenkant: verboden naar buiten te gaan. Hoe zou het toch komen dat hun scherm tijd dan verdubbeld? Het enige goede, als een sterk jeugd valt, is dat ze automatisch de ouderen die het hun hebben aan gedaan mee zullen trekken!
 1. Federale en Brusselse regering verbieden - tijdelijk - TikTok op professionele toestellen van ministers en ambtenaren
  19

  Federale en Brusselse regering verbieden - tijdelijk - TikTok op professio­ne­le toestellen van ministers en ambtenaren

  Na een verbod voor Vlaamse ambtenaren wordt op federaal niveau TikTok voor zes maanden in de ban geslagen. Ministers, kabinetsmedewerkers en federale ambtenaren mogen de app niet meer op professionele apparaten hebben staan. Dat bevestigt Bram Delen, de woordvoerder van premier Alexander De Croo, aan de redactie van HLN. Ook de Brusselse regering voerde vrijdag een dergelijk verbod in en de Waalse regering overweegt hetzelfde te doen, nadat verschillende landen en de EU besloten dat TikTok te gevaarlijk is in de werkcontext.