REVIEW. Samsung Galaxy A53 haalt het met de hakken over de sloot en dat is een jammere zaak
De Samsung Galaxy A-smartphones krijgen minder aandacht dan de dure Galaxy S-toestellen en de plooibare Z-smartphones. Toch zijn het deze modellen die als zoete broodjes verkopen. De Samsung Galaxy A53 heeft een adviesprijs van 449 euro en heeft dus het potentieel om een topverkoper te worden. Spijtig dat de telefoon niet weet te overtuigen.
De eerste indrukken van de Samsung Galaxy A53 waren goed. Ja, er wordt veelvuldig gebruikgemaakt van plastic bij deze smartphone, maar dat is niet uitzonderlijk in deze prijsklasse. Samsung is er wel in geslaagd vingerafdrukken te vermijden door te kiezen voor een matte afwerking. Ook is het camera-eiland elegant afgewerkt. Een bijkomend voordeel van plastic is dat de smartphone erg licht weegt en dus aangenaam voelt in de hand. Wel is aangeraden een hoesje te kopen, want uit ervaring blijkt dat plastic smartphones gevoeliger zijn voor krassen.
Aan de andere kant van de Galaxy A53 vinden we het scherm dat zeer degelijk is. Zoals te verwachten: de Koreaanse technologiereus is een voorloper op vlak van smartphonedisplays. De kleuren zullen voor sommige gebruikers iets te fel worden weergegeven, maar het merendeel van de consumenten zal daar net fan van zijn. Foto’s zien er namelijk net wat beter uit dan op andere schermen. Tijdens de erg zonnige dagen van de recensieperiode bleek het scherm echter niet helder genoeg te kunnen worden, waardoor de leesbaarheid eronder leed.
Frustrerend
De Samsung Galaxy A53 kan het scherm 120 keer per seconde verversen. Dat lukt ook, maar andere aspecten zijn dan weer tergend traag. Het contrast met de Motorola Edge 30, die dezelfde adviesprijs heeft, kan niet groter zijn. Zo is het vaak te lang wachten tot de A53 een app geopend krijgt. Wanneer er multimedia aan te pas komt, zoals bij muziekstreamingdiensten, valt het echt op dat de telefoon niet krachtig genoeg is.
Ook heeft de camera-app te veel tijd nodig om actief te worden. Daardoor mis je gemakkelijk fotomomenten. Wat er aan de basis ligt van deze zwakke prestaties is niet volledig duidelijk, maar twee software-updates tijdens de testperiode verhielpen het euvel niet.
De camera’s zelf leveren op zich goede resultaten af. Achteraan de A53 vind je vier lenzen, waaronder een ultrabreedhoek-, zoom-, en macrocamera. Die laatste is er zoals bijna altijd voornamelijk voor de show en zal je nagenoeg amper gebruiken. Wel zal de camera-app je te pas en te onpas wijzen op het bestaan ervan.
De hoofdcamera is oerdegelijk. Verwacht er echter geen hoogstandjes van. Zo valt op dat de uiterste delen van foto’s onscherp zijn en kan de A53 niet altijd goed om met fel licht. Wel zitten de kleuren goed als je om kan met hemels die felblauw kleuren. In tegenstelling tot de Edge 30 heeft deze Samsung geen problemen met het vastleggen van de kleur rood.
De ultrabreedhoek en zoom vullen de hoofdcamera mooi aan, maar doen niets spectaculair. Zoals te verwachten in deze prijscategorie zijn ze vooral bedoeld om te gebruiken wanneer er voldoende zonlicht is. Enkele foto’s getrokken met de Samsung Galaxy A53 zijn hier in volledige kwaliteit te raadplegen.
Een groot voordeel voor wie de Samsung Galaxy A53 in huis haalt is de software-ondersteuning op lange termijn. Het bedrijf garandeert namelijk tot vier Android-upgrades. Vijf jaar lang krijgt deze smartphone beveiligingsupdates. Dat is een belofte die weinig toestellen in deze prijsklasse mee krijgen. Het is wel afwachten of Samsung erin slaagt om de gebruikservaring niet nog slechter te maken door toekomstige functies.
Conclusie
Het is moeilijk de Samsung Galaxy A53 aan te raden. Jammer, want een goed toestel dat 449 euro kost, is iets wat veel consumenten zoeken. Wanneer deze smartphone later dit jaar met tientallen euro’s in de aanbieding staat, is de prijs-kwaliteitsverhouding beter te slikken. Op dit moment is het echter een beter idee de Motorola Edge 30 in huis te halen. Ook andere smartphones, zoals de Sony Xperia 10 IV, die onze redactie nog moet testen, zijn vermoedelijk een betere koop, maar daarover later meer.
Lees ook:
OnePlus-oprichter toont voor het eerst Nothing Phone (1), smartphone gaat concurrentie aan met Apple
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
11
Apple vraagt leveranciers in Taiwan om producten te labelen als “made in China” om strenge douane-inspectie te voorkomen
Apple heeft naar verluidt Taiwanese leveranciers gevraagd hun producten te etiketteren als “gemaakt in China”. Dit deden ze om de strenge Chinese douane-inspecties te vermijden. China probeerde met deze controles het bezoek van de Amerikaanse House speaker, Nancy Pelosi, aan Taipei te voorkomen. -
Jobat
Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx. -
Tweakers
De smartphones met de beste batterij vind je niet bij Apple en Samsung, wél bij deze Chinese fabrikanten
Uit een enquête van Test Aankoop blijkt dat de batterij het meest voorkomende pijnpunt is bij smartphones, tablets en laptops. Zeker in de zomer heb je niet altijd een stopcontact in de buurt. Smartphone-expert Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers gidst je daarom naar de telefoons met de beste batterijcapaciteit. -
-
Jobat
Dit zijn de beste diploma’s om werk te vinden
Het is geen geheim dat de ene studie sneller uitzicht geeft op een job dan de andere. Zo vinden afgestudeerden met een diploma in STEM of de zorg vaak heel snel werk. Twijfel je nog over je studies na de zomer? Jobat.be geeft je per opleidingsniveau de 3 diploma’s met de grootste kans op een job. -
REVIEW. De Motorola Edge 30 is wat saai, maar ook een goede deal
“De dunste 5G-smartphone die er is.” Dat is wat Lenovo naar voren schuift in het persbericht over de Motorola Edge 30. Niemand die daar in het jaar 2022 wild van wordt. Belangrijker is dan de “meest geavanceerde 50 MP-camera” van het bedrijf, die ook in dit toestel zit. Mede dankzij de schappelijke adviesprijs van 449,99 euro is de Edge 30 daardoor gemakkelijker aan te raden dan zijn grote broertje. Lees er alles over in deze recensie. -
Tweakers
Een goede laptop voor een lage prijs? Dit is onze favoriet
Een goede laptop hoeft geen fortuin te kosten, zeker niet wanneer je een apparaat zoekt voor je studie of werk. Samen met technologiesite Tweakers zochten wij naar de beste laptops die je voor minder dan 700 euro kunt kopen. -
Spaargids.be
Wat betekent een afkoelende woningmarkt voor wie vandaag wilt kopen? "Snel beslissen is nog altijd aan de orde"
Volgens de vastgoedbarometer van de federatie van notarissen (Fednot) zijn er in de eerste helft van dit jaar 2% minder woningen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Wat brengt die lichte afkoeling van de woningmarkt met zich mee? Zijn er minder biedingen en bezichtigingen? Is dit nu het goede moment om te kopen? Spaargids.be geeft advies.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer