REVIEW. De AirTag Fietsbel is een subtiele manier om je fiets gemakkelijk terug te vinden
Je kent het: je laat je fiets achter in de parking bij het station, maar bent daarna minutenlang op zoek in de zee van tweewielers. Of je wil zekerder zijn dat je je fiets kan terugvinden in geval van diefstal. De Apple AirTag is een tracker die daarbij kan helpen, maar daarom niet handig om subtiel te bevestigen aan je stalen ros. Het Nederlandse tagjefiets.nl heeft een mogelijke oplossing: ze ontwierpen een fietsbel die op maat gemaakt is om de AirTag te verstoppen.
Kleine toestelletjes om via GPS je fiets te kunnen traceren bestaan al een tijdje. Die kosten echter gemakkelijk meer dan 100 euro en worden best door een specialist ingebouwd.
Dan is de Apple AirTag gemakkelijker. Het kleinood is cirkelvormig met een doorsnede van zo’n drie centimeter en kan bijvoorbeeld aan bagage of een sleutelbos worden bevestigd. Eigenaars van een iPhone kunnen dan in de app Zoek Mijn de gadget lokaliseren en met een recentere telefoon zelfs de exacte locatie terugvinden.
In theorie kan de tracker dus handig zijn om een fiets terug te vinden, maar dan moet je die nog subtiel kunnen bevestigen. De AirTag Fietsbel lost dat probleem slim op. Binnenin is een holte waarin perfect één AirTag past, zonder dat je daar iets van merkt als je het niet weet. De fietsbel en AirTag samen kosten 64 euro.
Daardoor hoef je niets anders te doen dan de AirTag in te stellen met je iPhone, wat een simpel proces is. Je bevestigt de fietsbel aan je stuur, plaatst de tracker erin en schroeft het geheel netjes terug dicht. Een pak eenvoudiger dan een GPS-tracker te laten wegwerken door een fietsreparateur.
Je fiets zal zo dan opduiken in de Zoek Mijn-app, in een apart tabblad voor objecten. Van daaruit kan je in de buurt zoeken om de exacte locatie van je fiets te vinden. Je kan de AirTag ook een geluid laten afspelen, moest het echt niet te vinden zijn.
Je kan ook meldingen laten sturen naar je iPhone. De AirTag zal dan laten weten wanneer je die ergens achterlaat. Locaties waar je fiets achtergelaten mag worden, zoals je huis of de fietsenparking van je werk kan je uitsluiten. Het idee is slim, maar kan voor regelmatige en ietwat nutteloze meldingen zorgen als je je fiets op veel verschillende locaties achterlaat, zoals aan een fietsenrek in een winkelstraat.
Werd je fiets gestolen, dan kan je de bijbehorende AirTag als verloren opgeven. Vindt iemand je fiets terug, dan kan die de contactgegevens die je in hebt gegeven gebruiken om dat te melden. Je kan ook in de app Zoek Mijn kijken waar je fiets staat en die terughalen. Dat is natuurlijk volledig op eigen risico en kan enkel als je stalen ros zich nog op openbaar domein bevindt. Lokale politiezones helpen al wel eens wanneer er een tracker gebruikt wordt, maar ook dat is geen garantie.
We testten een maand lang uit of de AirtTag Fietsbel wel zo handig is en alles samen is het een eenvoudige manier om wat meer gemoedsrust te hebben bij het achterlaten van je fiets. Natuurlijk moet je onthouden dat het niet waterdicht is: de fietsbel is even gemakkelijk te installeren als van je fiets te halen. Rijd je rond met bijvoorbeeld een dure elektrische (bak)fiets, dan is een GPS tracker ingebouwd in de motor een beter idee.
De AirTag Fietsbel is te koop bij tagjefiets.nl voor 64 euro, daarbij is de AirTag zelf inclusief.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Mijnenergie
Sociaal tarief verdwijnt: hoe weet je of jij vanaf juli opnieuw de volle pot betaalt voor energie?
-
PREMIUM
Verkoop bakfietsen explodeert : wat moet je weten als je er een koopt? “Overtreding kan je boete tot 250 euro kosten”
Het aantal verkochte bakfietsen in ons land verachtvoudigde het voorbije jaar tot bijna 10.000 stuks. Overweeg je zelf ook om een bakfiets aan te schaffen? Dan kan het geen kwaad even stil te staan bij de verkeersregels en de kosten. Mag een volwassenen ook in de bak meerijden? En wat kost het je om de fiets te verzekeren? -
Mijntelco
Telecom voor bedrijven en kmo’s: service (en prijs) maken het verschil
Naast abonnementen voor particulieren, bieden de grote telecomoperatoren in ons land ook abonnementen aan voor bedrijven en kmo’s. Het aanbod voor het professionele segment verschilt van dat voor de particuliere klant. Maar waar zitten de verschillen en wat mag je als zaakvoerder verwachten van je abonnement op het vlak van service en prijs? Mijntelco.be snuistert door het aanbod. -
-
Nonchalant en een beetje vintage: topmodel Bella Hadid (26) zweert bij dit type handtas
-
Nieuw in WhatsApp: binnen 15 minuten na verzenden kan je berichten bewerken
Tikfoutje gemaakt in een WhatsApp-bericht? Binnenkort is dat geen probleem meer. Met een nieuwe update wordt het mogelijk om binnen de vijftien minuten na verzenden een berichtje te bewerken. -
14
OpenAI dreigt te stoppen met ChatGPT in EU om nieuwe wetgeving, Europese Commissie: “Valt niet over te onderhandelen”
Sam Altman, de CEO van OpenAI dreigt in de Europese Unie te stoppen met diensten van z’n bedrijf als bepaalde voorstellen van het Europees Parlement worden aangenomen. Dat wil meer wetgeving rondom generatieve artificiële intelligentie, zoals ChatGPT. De Europese Commissie zegt dat het geen zin heeft om speculatieve bedreigingen te uiten. -
Montana bant als eerste Amerikaanse staat TikTok
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerWim Wuytack
Albert Viane