5G
Volledig scherm
PREMIUM
5G © RV

Onze reporters duiken onder in anti-5G-beweging in ons land: al 18.000 Vlamingen actief bij protest

Zelfrijdende auto’s die met elkaar verbinden, ambulances die informatie voorop sturen naar het ziekenhuis of gewoon razendsnel bestanden downloaden: met het nieuwe 5G-netwerk wordt het in de toekomst allemaal mogelijk. Maar nieuwe technologieën brengen ook tegenstanders en angst met zich mee. Journalisten Kenneth Dée en Lucas Wuyts doken voor HLN DOC een maand lang in de anti-5G-beweging in ons land, die in sneltempo volgers aantrekt. 

50 reacties

 • Godot Lilly

  3 jaar geleden
  Antivaxxers, flatearthers, mensen die denken dat ze via vaccins microchips krijgen ingeplant etc etc Er zijn altijd al van broodje aap verhalen geweest, dankzij de nieuwe social media bereiken die nu ook een groter dwaas publiek die zonder enige wetenschappelijke achtergrond of enige scholing beweren te weten hoe het zit. Triestig, want zo houden we technologische en menselijke vooruitgang tegen.
 • Fred Fourgon

  3 jaar geleden
  Geen beter argument dat 5G een noodzakelijke technische vooruitgang betekent die er moet komen, dan de vergelijking met de boeren die vroeger vreesden dat de koeien problemen zouden krijgen doordat er een spoorlijn naast de weide waar ze graasden werd aangelegd. Voor sommigen dan toch.
 • Gerda Toets

  3 jaar geleden
  Jullie nemen maar alles voor lief aan. De normen, die worden gewoon door de telecom figuren zelf aangegeven. En het gaat niet enkel over het opwarmen van het lichaam...wat die straling met je DNA doet op de lange duur...maar nee, dat is maar een fantasie waarschijnlijk. Gezever!
 • Tony Caals

  3 jaar geleden
  @Johan Van de Velde Op mijn huis mogen ze gerust een 5G antenne komen plaatsen hoor, geen probleem. De boeren dachten 200j geleden dat hun koeien geen melk meer gingen geven als er een spoorlijn langs hun weiden gelegd werd. Dat gemekker over 5G is exact hetzelfde. Zet in hetzelfde rijtje: WiFi, microgolfovens, leidingwater, aardgas, conservenblikken, ... Ik ben benieuwd of ge da gaat blijven volhouden achteraf!!
 • Dirk Sonck

  3 jaar geleden
  Dwazen zullen er altijd zijn. Gewoon negeren.
 1. KIJK. Dominique Persoone proeft futuristische chocolade: “smaak werd bepaald met artificiële intelligentie”. Kan dat lekker zijn?

  KIJK. Dominique Persoone proeft futuristi­sche chocolade: “smaak werd bepaald met artifi­ciële intelligen­tie”. Kan dat lekker zijn?

  Een opvallend mailtje belandde in de mailbox van de HLN Eten-redactie: een Fins merk meldde ons dat we exclusief ‘de chocolade van de toekomst’ in handen konden krijgen. Een box futuristische melkchocolade, waarvan de smaak bepaald werd met artificiële intelligentie: de chocolade van ieders dromen, volgens het bericht. We besloten de proef op de som te nemen, een box op te vragen en topchocolatier Dominique Persoone zijn oordeel te laten vellen.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.