Soldaten van het Oekraïense leger aan een checkpoint bij hoofdstad Kiev.
Volledig scherm
Soldaten van het Oekraïense leger aan een checkpoint bij hoofdstad Kiev. © AFP

Oekraïne gebruikt gezichtsherkenning om Russen omvang van hun verliezen te tonen

Oekraïne gebruikt gezichtsherkenning om de Russen te informeren over de omvang van hun militaire verliezen. Dat heeft de Oekraïense vicepremier Mykhailo Fedorov woensdag gezegd. Vorige week bracht persagentschap Reuters het nieuws naar buiten.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Renault stopt productie in fabriek in Moskou - Berlijn: “Roebels eisen voor Russisch gas is contractbreuk”

  Renault stopt productie in fabriek in Moskou - Berlijn: “Roebels eisen voor Russisch gas is contract­breuk”

  De federale Kamer gaat de Oekraïense president Volodimir Zelensky uitnodigen om de plenaire vergadering van volgende week toe te spreken. Dat is beslist op de conferentie van voorzitters, zo laat N-VA-fractieleider Peter De Roover weten. Ondertussen verlopen de gesprekken tussen Kiev en Moskou over een einde aan de oorlog in Oekraïne “moeilijk”. Dat vinden beide strijdende partijen, al geven ze daar elk een eigen interpretatie aan. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
 3. Belg die aan het hoofd staat van de Oekraïense post zet grootschalige hulpactie op met bpost: “Hulpgoederen welkom in elk postkantoor van het land”
  PREMIUM

  Belg die aan het hoofd staat van de Oekraïense post zet grootscha­li­ge hulpactie op met bpost: “Hulpgoede­ren welkom in elk postkan­toor van het land”

  Sinds vorige week zamelt bpost in al zijn 657 postkantoren in ons land hulpgoederen in voor Oekraïne. Om ze daarna met konvooien naar het land in oorlog te brengen. De grootscheepse actie is er gekomen op vraag van Benoit Pleska, de Belgische voorzitter van de Oekraïense post. “45 miljoen mensen in Oekraïne hebben nu elke dag hulp nodig.”
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. PORTRET. Poetin kiest voor ‘beul van Marioepol’ als nieuwe Russische viceminister van Defensie
  PREMIUM

  PORTRET. Poetin kiest voor ‘beul van Marioepol’ als nieuwe Russische viceminis­ter van Defensie

  Na bijna drie maanden aan bombardementen, moesten de Oekraïense strijders in de bezette havenstad Marioepol zich midden mei overgeven. De gruwelijke belegering zou aan meer dan honderdduizend mensen het leven gekost hebben. De Oekraïense regering zag erin het werk van Michail Mizintsev (59), die Poetin nu heeft aangeduid als nieuwe viceminister van Defensie. Wie is deze ‘beul’, die eerder met evenveel wreedheid zou tekeergegaan zijn in Syrië?