VTM Nieuws
Volledig scherm
© VTM Nieuws

Nederlandse politie haalt naaktforum offline

De Nederlandse politie heeft Anon-IB, een forum waar op grote schaal naaktfoto's gedeeld werden, offline gehaald. Het forum is één van de schakels in het ondergrondse netwerk dat onlangs ook bij ons voor ophef zorgde nadat VTM NIEUWS de chatbox aan het licht bracht.

0 reacties

 1. Slachtoffer van naaktfoto's: "Plots kreeg ik via Facebook allerlei oneerbare voorstellen. Het was echt zijn bedoeling om mijn leven te verpesten"
  Zedendelicten

  Slachtof­fer van naaktfo­to's: "Plots kreeg ik via Facebook allerlei oneerbare voorstel­len. Het was echt zijn bedoeling om mijn leven te verpesten"

  "Plots kreeg ik berichten op Facebook van onbekende mannen met oneerbare voorstellen", zegt Els, een van de slachtoffers die anoniem wil getuigen. Haar naaktfoto's staan op het geheime forum dat VTM NIEUWS en het Nederlandse RTL NIEUWS ontdekten. De foto's werden genomen door haar ex-partner, die ze daar plaatste uit wraak voor de stukgelopen relatie.
 2. Honderden Vlaamse meisjes slachtoffer van netwerk in naaktfoto's en -filmpjes

  Honderden Vlaamse meisjes slachtof­fer van netwerk in naaktfo­to's en -filmpjes

  Honderden Vlaamse meisjes zijn, zonder dat ze het weten, het slachtoffer van een ondergronds netwerk dat naaktfoto’s en -filmpjes uitwisselt. Dat blijkt uit een onderzoek van VTM NIEUWS en het Nederlandse RTL NIEUWS. In totaal circuleren er op de afgeschermde website meer dan 5.000 naaktfoto’s, die door duizenden gebruikers worden geruild en verhandeld. Het parket is een onderzoek gestart nadat VTM NIEUWS het gerecht op de hoogte heeft gebracht.

Tech