REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Na succes ChatGPT wil iedereen in de race stappen: ook Alibaba werkt aan chatrobot

Alibaba werkt aan een eigen chatrobot met artificiële intelligentie (AI). Dat maakt de Chinese e-commercereus donderdag bekend.

 1. Na enorm succes ChatGPT: Google lanceert gelijkaardige chatbot ‘Bard’

  Na enorm succes ChatGPT: Google lanceert gelijkaar­di­ge chatbot ‘Bard’

  Als we analisten mogen geloven, is de artificieel intelligente chatbot ChatGPT van start-up OpenAI een enorm succes. Met 100 miljoen gebruikers twee maanden na lancering zou het de snelst groeiende internetapp voor consumenten ooit zijn. Dat zorgt voor zenuwachtigheid bij Google en dus maakt de technologiegigant een bocht: binnenkort is een gelijkaardige chatbot bruikbaar voor het brede publiek. ‘Bard’ wordt eerst in beperkte kring getest. Ook brengt Google meer AI naar haar zoekmachine.
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.