Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © REUTERS

Monsterboete voor Instagram wegens onvoldoende beveiligen van gegevens van minderjarigen

Het sociale netwerk Instagram, onderdeel van de Meta-groep net zoals Facebook, heeft een boete van 405 miljoen euro opgelopen wegens het onvoldoende beschermen van de gegevens van minderjarigen. Dat laat de Data Protection Commission (DPC) uit Ierland weten. DPC spreekt in naam van de Europese Commissie.

 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Via fake reclames op sociale media bestelen oplichters je. Hoe herken je die? Expert: “Kijk goed naar het webadres”
  PREMIUM

  Via fake reclames op sociale media bestelen oplichters je. Hoe herken je die? Expert: “Kijk goed naar het webadres”

  Wonderhuidcrème, afslankspray of zelfs houtpellets: op sociale media wemelt het van de advertenties die verbluffende deals beloven. Je betaalt tientallen euro’s en ... hoort daarna nooit meer van het bedrijf. Nochtans zag de website er koosjer uit. Hoe kan dat? Een social media- en een reclame-expert leggen uit hoe je die slimme misleidende reclames toch kunt herkennen. “Pocht het bedrijf met positieve reviews? Die komen vaak van geautomatiseerde bots uit India.”