ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Leider van hackgroep Lapsus$ is Brit (16) “die bijna 13 miljoen euro verdiende en bij zijn mama woont”

hackingEen 16-jarige jongen uit het Britse Oxford wordt beschouwd als het meesterbrein achter de relatief nieuwe hackersgroep Lapsus$. De groep, die in sneltreinvaart bekendheid vergaart in de internationale hackcommunity, wordt in verband gebracht met het hacken van grote bedrijven zoals Microsoft en Samsung.

6 reacties

 • Thomas Vervoort

  1 jaar geleden
  Kristoffer von Hassel was 5 toen hij Microsoft hackte. Kinderen leren sneller dan volwassenen. Zet er een aan een PC en leer hen de basics en ze worden in een mum van tijd beter in dan de goed verdienende programmeurs bij de meeste bedrijven. gebeurt meer dan je denkt. En voor alle soorten vaardigheden. Zolang ze er een passie in hebben op jonge leeftijd.
 • Carin Desmet

  1 jaar geleden
  Heeft die jongens een job als cyber crime onderzoek bij M16 CIA.. Dit zijn genies. Knap en denken dat het automatisch was hahaha.. Moet niet vragen welke zeef het internet is. Politiekers willen alles digitaal en gooien alles open voor de criminelen waar we niet meer veilig zijn privé geld documenten enz. Neem eerst straffe hackers in dienst voordat men iets begin
 • jan boden

  1 jaar geleden
  Slimme gast, schakel hem in om Russische computers te hacken.
 • DONALD DE BAETS

  1 jaar geleden
  Ik vraag me af als je bestolen bent nog evenveel sympathie zou hebben voor die jongens.
 • Ivan De Bakker

  1 jaar geleden
  Twijfel NOOIT aan de capaciteiten van mensen met autisme, er zitten echte geniën tussen. De meeste zien de dingen gewoon veel directer, en als ze zich ergens in vastbijten dan zullen ze slagen, wees daar maar zeker van.