Voor het digitaal certificaat van een verveeld kijkend aapje worden veel cryptomunten neergeteld.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor het digitaal certificaat van een verveeld kijkend aapje worden veel cryptomunten neergeteld. © REUTERS

Koop een aapje, word rijk! Nu de Bored Apes Yacht Club records breekt: wat zijn NFT's? En riskeer ik voor aap gezet te worden?

Ook de bitcoins beu en liever eigenaar worden van iets dat niet echt bestaat, maar toch geld kan opbrengen: koop een NFT! Je hebt dan een online bestand, bijvoorbeeld van een verveeld kijkend aapje of een ritzege van Wout van Aert, en je kan dat doorverkopen met winst. Met héél veel winst zelfs. Klinkt te mooi om waar te zijn? Kan ik zo’n aapje in mijn woonkamer ophangen? En riskeren mensen die beleggen in beelden van aapjes voor aap gezet te worden? “Dit is het schoolvoorbeeld van een hype.”

17 reacties

 • bert Van den Bossche

  1 maand geleden
  Nfts kunnen gebruikt worden om alles van waarde vast te pinnen, contracten eeuwig op de blockchain vast te leggen zoals de aankoop van een woning, etc... Wees maar gerust dat ze blijven. Misschien niet in de vorm van een cartoon... Maar diegene die het concept helzmaal uitwerken, van die gasten wil ik wel een aandeel of 100.000 kopen hoor. Zit allemaal in de kinderschoenen en men bekijkt nu allemaal wat de mogelijkheden hieromtrent zijn. De gasten die dit inzagen waren op korte tijd miljoenair..
 • Victor Ypres

  12 maanden geleden
  @Pascal Vannevel: dus je zegt eigenlijk zelf dat het puur een pyramide-schema is. De truuk is op tijd in te stappen en nog belangrijker op tijd er weer uit. Dat is exact wat je met een pyramide-schema moet doen.
 • Tom Hermans

  1 jaar geleden
  Is puur pyramidespel. Laat je niet vangen
 • Felix Strackx

  1 jaar geleden
  Lijkt me een ideale manier om snel je geld kwijt te raken. Kun je net zo goed de beurs op gaan.
 • Werner Wynakker

  1 jaar geleden
  Ze vergeten wel te vermelden dat je zelf eerst 200 euro moet ophoesten om je NFT te kunnen veilen.
 1. KIJK. Dominique Persoone proeft futuristische chocolade: “smaak werd bepaald met artificiële intelligentie”. Kan dat lekker zijn?

  KIJK. Dominique Persoone proeft futuristi­sche chocolade: “smaak werd bepaald met artifi­ciële intelligen­tie”. Kan dat lekker zijn?

  Een opvallend mailtje belandde in de mailbox van de HLN Eten-redactie: een Fins merk meldde ons dat we exclusief ‘de chocolade van de toekomst’ in handen konden krijgen. Een box futuristische melkchocolade, waarvan de smaak bepaald werd met artificiële intelligentie: de chocolade van ieders dromen, volgens het bericht. We besloten de proef op de som te nemen, een box op te vragen en topchocolatier Dominique Persoone zijn oordeel te laten vellen.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.