Voor het digitaal certificaat van een verveeld kijkend aapje worden veel cryptomunten neergeteld.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor het digitaal certificaat van een verveeld kijkend aapje worden veel cryptomunten neergeteld. © REUTERS

Koop een aapje, word rijk! Nu de Bored Apes Yacht Club records breekt: wat zijn NFT's? En riskeer ik voor aap gezet te worden?

Ook de bitcoins beu en liever eigenaar worden van iets dat niet echt bestaat, maar toch geld kan opbrengen: koop een NFT! Je hebt dan een online bestand, bijvoorbeeld van een verveeld kijkend aapje of een ritzege van Wout van Aert, en je kan dat doorverkopen met winst. Met héél veel winst zelfs. Klinkt te mooi om waar te zijn? Kan ik zo’n aapje in mijn woonkamer ophangen? En riskeren mensen die beleggen in beelden van aapjes voor aap gezet te worden? “Dit is het schoolvoorbeeld van een hype.”

17 reacties

 • bert Van den Bossche

  3 maanden geleden
  Nfts kunnen gebruikt worden om alles van waarde vast te pinnen, contracten eeuwig op de blockchain vast te leggen zoals de aankoop van een woning, etc... Wees maar gerust dat ze blijven. Misschien niet in de vorm van een cartoon... Maar diegene die het concept helzmaal uitwerken, van die gasten wil ik wel een aandeel of 100.000 kopen hoor. Zit allemaal in de kinderschoenen en men bekijkt nu allemaal wat de mogelijkheden hieromtrent zijn. De gasten die dit inzagen waren op korte tijd miljoenair..
 • Victor Ypres

  1 jaar geleden
  @Pascal Vannevel: dus je zegt eigenlijk zelf dat het puur een pyramide-schema is. De truuk is op tijd in te stappen en nog belangrijker op tijd er weer uit. Dat is exact wat je met een pyramide-schema moet doen.
 • Tom Hermans

  1 jaar geleden
  Is puur pyramidespel. Laat je niet vangen
 • Felix Strackx

  1 jaar geleden
  Lijkt me een ideale manier om snel je geld kwijt te raken. Kun je net zo goed de beurs op gaan.
 • Werner Wynakker

  1 jaar geleden
  Ze vergeten wel te vermelden dat je zelf eerst 200 euro moet ophoesten om je NFT te kunnen veilen.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Maker ChatGPT lanceert nieuw programma dat kan nagaan of tekst is geschreven door ChatGPT

  Maker ChatGPT lanceert nieuw programma dat kan nagaan of tekst is geschreven door ChatGPT

  De maker van ChatGPT heeft nu ook een programma waarmee teksten die zijn geproduceerd op basis van kunstmatige intelligentie herkend kunnen worden. Teksten gemaakt door ChatGPT zijn over het algemeen niet zomaar te onderscheiden van teksten geschreven door mensen. ChatGPT levert daardoor problemen op, onder meer in het onderwijs, omdat het programma ook een paper of antwoorden op tentamenvragen kan formuleren.