Call of Duty Warzone
Volledig scherm
Call of Duty Warzone © Activision Blizzard

Komt ‘Call of Duty’ straks niet meer op PlayStation uit?

gamesHet is nieuws dat in de gameindustrie inslaat als een bom: Microsoft koopt uitgever Activision Blizzard voor ruim 60 miljard euro. Het is de grootste overname ooit in de gamewereld, maar wat koopt Microsoft allemaal voor dat geld?

 1. Miljardenovername van 'Call of Duty'- en 'Candy Crush'-maker Activision-Blizzard door Microsoft kwam op gang na klachten over "cultuur van seksuele intimidatie”
  games

  Miljarden­over­na­me van 'Call of Duty'- en 'Candy Crus­h'-ma­ker Activision-Bliz­zard door Microsoft kwam op gang na klachten over "cultuur van seksuele intimida­tie”

  In de zomer en herfst van 2021 ontplofte de bom bij ontwikkelaar Activision Blizzard, bekend voor games als ‘Call of Duty’, ‘World of Warcraft’ en ‘Candy Crush’. In juli werd het gamebedrijf aangeklaagd door de Amerikaanse staat Californië voor het discrimineren van vrouwen. In november bracht zakenkrant ‘The Wall Street Journal’ naar buiten dat CEO Bobby Kotick op de hoogte was van seksueel misbruik binnen zijn bedrijf. Die problemen maakten de overname van omgerekend 60 miljard euro door softwarebedrijf Microsoft mogelijk, schrijven Amerikaanse media. En opvallend: Kotick krijgt 375 miljoen dollar als de deal afgerond is.
 2. Streamen we binnenkort met z’n allen videogames op onze smartphone? “Gooi je console nog niet meteen weg”
  PREMIUM

  Streamen we binnenkort met z’n allen videogames op onze smartphone? “Gooi je console nog niet meteen weg”

  Waarom zou je het houden bij Pokémon GO of PUBG Mobile, als je op je smartphone ook de laatste nieuwe topgames kan spelen? Microsoft en Google willen het mogelijk maken om zonder console of computer videogames als FIFA, Assassin’s Creed en Halo te spelen. Maar werken die even goed als met een console of op je computer? En hoe ziet het kostenplaatje eruit? Onze game-expert onderzocht het en beantwoordt de meest prangende vragen. “Dat alles verloopt via een internetverbinding, is meteen ook het grootste struikelblok bij gamestreaming.”
 1. De stem van een overleden dierbare terughoren? Dat kan binnenkort met de nieuwe functie van Amazons spraakassistent Alexa

  De stem van een overleden dierbare terughoren? Dat kan binnenkort met de nieuwe functie van Amazons spraakas­sis­tent Alexa

  Het Amerikaanse technologiebedrijf Amazon gaat een nieuwe – wel erg speciale – functie voor zijn virtuele assistent Alexa lanceren. De nieuwe functie zal Alexa in staat stellen om eender welke tekst voor te lezen met de stem van een overleden dierbare, gebaseerd op slechts een korte stemopname van die persoon. Op die manier kunnen kinderen binnenkort bijvoorbeeld luisteren naar een verhaaltje dat wordt voorgelezen door een overleden grootouder.

Tech