Lange tijd werden er aan tweets van president Trump enkel labels toegevoegd die zijn beweringen weerlegden. Nu worden ook zijn tweets verwijderd en had hij zelfs twaalf uur geen toegang tot zijn account.
Volledig scherm
PREMIUM
Lange tijd werden er aan tweets van president Trump enkel labels toegevoegd die zijn beweringen weerlegden. Nu worden ook zijn tweets verwijderd en had hij zelfs twaalf uur geen toegang tot zijn account. © Photo News

INTERVIEW. Mediaprof Ike Picone: “Het schorsen van Trumps Facebookaccount komt Mark Zuckerberg strategisch goed uit”

Het is ongezien wat er dezer dagen gebeurt op sociale netwerksites Twitter en Facebook. Niet alleen verwijderen ze berichten van de Amerikaanse president Donald Trump, ze ontzeggen hem ook de toegang tot zijn account. Op Facebook kan Trump twee weken lang niets posten. Twitter besloot zelfs om zijn persoonlijke account permanent te schorsen. “Perfect legale beslissingen”, zegt Ike Picone (38), mediaprofessor aan de VUB. “Maar wel beslissingen die er op termijn voor kunnen zorgen dat er strengere regels komen voor sociale netwerksites.” En ook voor gewone gebruikers als u en ik zijn er veranderingen op komst.

23 reacties

 • Steve Declerck

  2 jaar geleden
  Er zijn er hier veel die het begrip vrije meningsuiting wel heel vrij interpreteren.Als voorbeeldfiguur leugens verspreiden, haat opwekken, mensen beledigen en verdoken oproepen tot oproer, burgerlijke ongehoorzaamheid en geweld vallen hier nml. niet onder! Als machtigste figuur ter wereld heb je nu eenmaal ook beperkingen in je gedragingen. Er lopen te veel mensen rond die je blindelings volgen juist omdat je in die positie zit!
 • Johannes Smikkelson

  2 jaar geleden
  Gebruik het gewoon niet, dan vervalt hun macht.
 • François Defosse

  2 jaar geleden
  Het zou beter zijn om ALLE politiek te bannen van FB & twitter.
 • Patrick Claeys

  2 jaar geleden
  Eindelijk wordt die onzin wat aan banden gelegd. Als je soms ziet wat mensen allemaal posten...
 • Ahmed Zoupha

  2 jaar geleden
  Dus spelen leiders van bedrijven hier rechter om in een twist zelf de ene te veroordelen en de andere verder te laten doen? Dan moeten ze maar naar een rechtbank stappen en een rechter laten oordelen. Nu kunnen ze eigen regeltjes continu aanpassen aan wat ze zelf willen dat verdwijnt of blijft, ze beïnvloeden dus zelf de wereld! Tijd dat het reglement van sociale media volledig door een wereldwijde wet bepaald wordt en niet iedereen ze zomaar naar eigen zin kan veranderen!
 1. Samsung Flip 4 iets duurder dan voorganger: techgigant stelt ook Fold 4, nieuwe smartwatches en oortjes voor
  1

  Samsung Flip 4 iets duurder dan voorganger: techgigant stelt ook Fold 4, nieuwe smartwat­ches en oortjes voor

  Laten we met de deur in huis vallen: na een significante prijsdaling vorig jaar is de Samsung Galaxy Z Flip 4 dit jaar een beetje duurder geworden. De plooibare smartphone kost vijftig euro meer dan de voorganger, om precies te zijn. Verder zijn er niet al te veel verrassingen bij de nieuwe toestellen van het bedrijf. De Galaxy Z Fold 4 is een beetje beter dan het model van vorig jaar en daarnaast zijn er met de Samsung Watch 5 en Watch 5 Pro twee nieuwe smartwatches. Tot slot zijn er draadloze oortjes die de naam Galaxy Buds 2 Pro kregen.

Tech