Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © getty

Hoe je iPhone jouw data deelt terwijl je slaapt

Een aantal populaire apps sturen persoonlijke informatie door naar derde partijen, zonder dat ze gebruikers daarover inlichten. Dat blijkt uit een test van The Washington Post. Op de onderzochte iPhone werden maar liefst 5.400 ‘trackers’ gevonden die stilzwijgend data verzamelen en doorsturen.

10 reacties

 • Wesley Kenis

  3 jaar geleden
  Ja en als je ook maarviets uitaetvdan komt d app wel telkens zagen dzrvae die functie nodig hebben, anders MAG je hun app niet gebruiken en heb je hun voorwaarden geschonden. En ik ben er zelfs zeker van dat de meeste tracker niet door de makers eringestoken worden, maar zich reeds in de code van Google bevind(NSA weet u wel....)
 • Ben Vandevenne

  3 jaar geleden
  Vercammen: mag ik je bankrekening nummer, je telefoonnummer, weten wat je loon is, waar je op zondag uithangt enz? Privacy is toch niet belangrijk?
 • Peter Fodor

  3 jaar geleden
  Daarom dat ze Huawei verbieden omdat trump daar geen vat op heeft en op iPhone wel... bedriegers
 • erik vercammen

  3 jaar geleden
  Johan, enkel personen die iets te verbergen hebben blijven liever anoniem. Of personen die paranoia gemaakt zijn door de media. Ik denk echt niet dat overheden echt interesse hebben in wat ik allemaal doe en ook niet in die 11miljoen andere Belgen. Wel willen ze misschien een aantal in het oog houden. Maar ik heb niets te verbergen dus mij interesseert die privacy helemaal niet! ik ben een open boek!
 • Roel Mick

  3 jaar geleden
  Dat is spioneren en privacy inbreuk. Laten we dus allemaal over de ganse wereld iPhone boycotten
 1. Israëlische spionagesoftware verspreid via gemiste oproepen op WhatsApp: “Update zo snel mogelijk”

  Israëli­sche spionage­soft­wa­re verspreid via gemiste oproepen op WhatsApp: “Update zo snel mogelijk”

  WhatsApp raadt gebruikers aan om zo snel mogelijk een update door te voeren, nadat werd ontdekt dat er kwaadaardige software verspreid kan worden door een foutje in de app. Zo kunnen aanvallers een smartphone besmetten met surveillancesoftware, door enkel te bellen naar het slachtoffer. Die spyware zou afkomstig zijn van een omstreden firma uit Israël en zou vooral gebruikt worden tegen journalisten, activisten en dissidenten.

Tech