Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © getty

Hoe je iPhone jouw data deelt terwijl je slaapt

Een aantal populaire apps sturen persoonlijke informatie door naar derde partijen, zonder dat ze gebruikers daarover inlichten. Dat blijkt uit een test van The Washington Post. Op de onderzochte iPhone werden maar liefst 5.400 ‘trackers’ gevonden die stilzwijgend data verzamelen en doorsturen.

10 reacties

 • Wesley Kenis

  3 jaar geleden
  Ja en als je ook maarviets uitaetvdan komt d app wel telkens zagen dzrvae die functie nodig hebben, anders MAG je hun app niet gebruiken en heb je hun voorwaarden geschonden. En ik ben er zelfs zeker van dat de meeste tracker niet door de makers eringestoken worden, maar zich reeds in de code van Google bevind(NSA weet u wel....)
 • Ben Vandevenne

  3 jaar geleden
  Vercammen: mag ik je bankrekening nummer, je telefoonnummer, weten wat je loon is, waar je op zondag uithangt enz? Privacy is toch niet belangrijk?
 • Peter Fodor

  3 jaar geleden
  Daarom dat ze Huawei verbieden omdat trump daar geen vat op heeft en op iPhone wel... bedriegers
 • erik vercammen

  3 jaar geleden
  Johan, enkel personen die iets te verbergen hebben blijven liever anoniem. Of personen die paranoia gemaakt zijn door de media. Ik denk echt niet dat overheden echt interesse hebben in wat ik allemaal doe en ook niet in die 11miljoen andere Belgen. Wel willen ze misschien een aantal in het oog houden. Maar ik heb niets te verbergen dus mij interesseert die privacy helemaal niet! ik ben een open boek!
 • Roel Mick

  3 jaar geleden
  Dat is spioneren en privacy inbreuk. Laten we dus allemaal over de ganse wereld iPhone boycotten
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.

Tech