De 'nieuwe' Chromecast met Google TV kost 69.99 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
De 'nieuwe' Chromecast met Google TV kost 69.99 euro. © Google

GETEST. Chromecast met Google TV nu ook te koop in België: "Alleen al voor het gebruiksgemak van de afstandsbediening is hij de extra euro’s waard”

Het heeft twee jaar geduurd, maar nu heeft Google de Chromecast met Google TV ook in ons land officieel op de markt gebracht. Hoewel hij al in enkele winkels te koop was, kan je hem vanaf vandaag écht bij de meeste grote (en kleine) retailers vinden. Maar is hij zijn meerprijs waard? En waarom zou je hem kopen? Onze techexpert Kenneth Dée nam de proef op de som. 

 1. Apple schikt voor 30 miljoen na jarenlange rechtszaak voor checken tassen winkelmedewerkers

  Apple schikt voor 30 miljoen na jarenlange rechtszaak voor checken tassen winkelmede­wer­kers

  Apple moet 30,5 miljoen dollar (ongeveer 30 miljoen euro) betalen in een schikking aan zo’n 15.000 winkelmedewerkers van verschillende Amerikaanse Apple Stores. Dat heeft een rechter in California beslist, meldt Reuters. De Apple Store-medewerkers hadden Apple aangeklaagd omdat ze hen tekort zouden hebben gedaan door hen niet te betalen voor de tijd die zij hebben besteed aan veiligheidscontroles na hun diensten. De zaak duurde bijna tien jaar.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 3. “Sommige mensen ontdekken pas jaren later dat hun ex hun e-mail nog altijd meeleest”: onze techexpert vertelt hoe je je beschermt tegen online stalking
  PREMIUM

  “Sommige mensen ontdekken pas jaren later dat hun ex hun e-mail nog altijd meeleest”: onze techexpert vertelt hoe je je beschermt tegen online stalking

  Afgelopen week lanceerden de politiediensten van Oost- en West-Vlaanderen een alarmknop voor slachtoffers van stalking. De drukknop brengt de noodcentrale op de hoogte als iemand zich bedreigd voelt. Maar wat kan je zelf doen om online stalking of cyberstalking tegen te gaan? Onze techexpert geeft advies: “Pas je wifiwachtwoord aan. Vaak heeft een toestel met toegang tot je draadloos netwerk ook de mogelijkheid om andere informatie op te sporen.”

Tech