Het is voor velen onder ons geen kwestie óf je smartphonekabel een keer stuk gaat, maar wanneer dat gebeurt.
Volledig scherm
Het is voor velen onder ons geen kwestie óf je smartphonekabel een keer stuk gaat, maar wanneer dat gebeurt. © ThinkStock

Generieke kabels gaan minder lang mee dan officiële exemplaren: let hierop bij het kopen van een nieuw oplaadsnoer

TweakersHet is één van de grootste ergernissen van smartphonegebruikers: het kapot gaan van de oplaadkabel. Het lijkt bijna alsof de fabrikanten het erom doen. Hoe kun je dit (enigszins) voorkomen? En waarop moet je letten bij het aanschaffen en bewaren van deze kabels? Technologiesite Tweakers geeft raad.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Vliegen we ooit op waterstof naar onze droombestemming? Onderzoeker: “ Die vliegtuigen zullen er mogelijk helemaal anders uitzien”
  PREMIUM

  Vliegen we ooit op waterstof naar onze droombe­stem­ming? Onderzoe­ker: “ Die vliegtui­gen zullen er mogelijk helemaal anders uitzien”

  Luchtvaartmaatschappijen zullen de komende jaren moeten dokken voor hun CO2-uitstoot. Om de vervuiling in de sector te verlagen, zijn tal van knappe koppen bezig met de ontwikkeling van alternatieve manieren om te vliegen. Een motor op waterstof is een van hun meest veelbelovende pistes. Dr. Ivan Langella van de Technische Universiteit Delft is een van de hoofdrolspelers in dit onderzoek. “Vliegen op waterstof komt er, maar we moeten nog enkele grote uitdagingen oplossen.”