REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Gegevens van half miljard gebruikers van Facebook opnieuw gelekt

iHLNPersoonlijke gegevens van 533 miljoen Facebookgebruikers zijn online gelekt op een hackersforum. Daar zijn ze sinds zaterdag gratis te bekijken, meldt de website Business Insider. Het gaat om telefoonnummers, namen, locatiegegevens, emailadressen en biografische informatie die in 2019 via een zwakke plek bij Facebook zijn gestolen. Experts waarschuwen dat oplichters met de data fraude kunnen plegen. 

39 reacties

 • Koert Vynckier

  1 jaar geleden
  Eerst je telefoonnummer moeten ingeven om tweestapsverificatie te activeren en je account zogezegd beter te beveiligen en het dan laten lekken. Facebook denkt alleen aan wat goed is voor Facebook. Je gegevens beschermen brengt niet op.
 • Bart Timperman

  1 jaar geleden
  Sociale media is de pest van deze tijd, m'n dringt de mensen bijna op om er te hebben op internet maar enige bescherming van je gegevens is er gewoon niet. Big Brother is watching you, niet in 1984 maar nu!
 • Lieven Soenens

  1 jaar geleden
  Facebook is als alcohol; de alcoholverslaafde beseft niet welke schade alcohol kan aanrichten maar de geheelonthouder kent ook niet de geneugten ervan.
 • Jan Kerkhof

  1 jaar geleden
  mijn contactgegevens zoals adres, telefoonnummer en dergelijke zullen ze niet op FB vinden, die heb ik daar nooit (mee)gedeeld. En wat ze daar wèl kunnen vinden, dat zet ik er zelf bewust op dus dat màg iedereen weten. Trouwens: adres en telefoonnummer... in een telefoongids (al dan niet online) zijn die ook te vinden, dus...
 • Yvan Lissens

  1 jaar geleden
  De grote hoop heeft niet begrepen waar het over gaat: Het heeft weinig te maken met wat je op FB zet, maar eerder met de gegevens die je gebruikt hebt om je aan te melden.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 1. Dit zijn de grote Twitterplannen van Elon Musk: “De inkomsten zullen vervijfvoudigen”

  Dit zijn de grote Twitter­plan­nen van Elon Musk: “De inkomsten zullen vervijfvou­di­gen”

  Elon Musk, ‘s werelds rijkste man, heeft de afgelopen dagen zijn ideeën en financiële doelen voor Twitter voorgelegd aan investeerders. Musk zal nooit beschuldigd worden van te klein te dromen. Hij heeft ten minste twee industrieën opnieuw uitgevonden met Tesla, zijn bedrijf voor elektronische wagens, en SpaceX, de ruimtevaartonderneming. Nu zette hij zijn ambities op het sociale mediaplatform Twitter, maar wat houden die ambities exact in?

Tech