Het logo van TikTok in het Britse kantoor van de social media app.
Volledig scherm
Het logo van TikTok in het Britse kantoor van de social media app. © AFP

Facebook-moederbedrijf Meta betaalde bedrijf om TikTok in slecht daglicht te brengen

social mediaFacebooks moederbedrijf Meta zou een bedrijf hebben betaald voor een campagne die TikTok in diskrediet moest brengen. Het bedrijf moest dubieuze berichten over het socialemediaplatform promoten en mensen waarschuwen voor de “gevaren” van TikTok.

1 reactie

 • Kristine Delacourt

  3 maanden geleden
  ALLE platformen moeten in het oog gehouden worden.
 1. TikTok verheerlijkt nu de mode uit 2010: waarom volgen trends zich zo razendsnel op?

  TikTok verheer­lijkt nu de mode uit 2010: waarom volgen trends zich zo razendsnel op?

  De modewereld recycleert trends volgens een cyclus van twintig jaar, maar die cyclus lijkt steeds korter te worden. Net nog zagen we de terugkeer van de nineties en nillies, nu putten hippe vogels alweer inspiratie uit 2010. Denk Amy Winehouse, gescheurde nylonkousen en diademen. Kan uw kleerkast nog mee? Onze moderedacteur David Devriendt verklaart waarom trends zichzelf altijd maar sneller opvolgen. “Modeketen Zara brengt nu om de víjftien dagen een nieuwe collectie uit.”
 2. Smartphones met lange batterijduur én goede camera: deze modellen overleven de festivalzomer

  Smartpho­nes met lange batterijd­uur én goede camera: deze modellen overleven de festivalzo­mer

  Modder, bier, moshpits, regenbuien. Je smartphone moet wel tegen een stootje kunnen om de festivalzomer te trotseren. Bovendien valt er op zo’n feestweide heel wat te fotograferen en filmen, maar beschik je niet voortdurend over oplaadmogelijkheden. Smartphonespecialst Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers tipt zijn drie beste toestellen, voor elk budget eentje, die aan de eisen van een festival voldoen.

Tech