Oprichter en CEO Mark Zuckerberg.
Volledig scherm
Oprichter en CEO Mark Zuckerberg. © AFP

Facebook-moeder Meta beleeft buitengewone beursdag: aandeel ruim vijfde meer waard

Meta, het bedrijf boven sociaalnetwerksite Facebook, beleeft een buitengewone beursdag. Het aandeel noteert donderdag meer dan 20 procent hoger.

 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. PVDA hekelt TikTok-verbod: “Is spionage wel acceptabel als het door de VS wordt gedaan?”
  32

  PVDA hekelt Tik­Tok-ver­bod: “Is spionage wel acceptabel als het door de VS wordt gedaan?”

  De verschillende overheden in ons land hebben deze week TikTok in de ban geslagen. Alle overheidsdiensten, gemeenten en ministers gaan TikTok - tijdelijk - van hun werktelefoon en -computer moeten verwijderen. Oppositiepartij PVDA hekelt het TikTok-verbod en spreekt van “twee maten en twee gewichten”. “Is spionage wel acceptabel als het door de VS wordt gedaan?”, reageert voorzitter Raoul Hedebouw.
 1. Moederbedrijf van Facebook en WhatsApp schrapt meer dan 11.000 jobs

  Moederbe­drijf van Facebook en WhatsApp schrapt meer dan 11.000 jobs

  Meta Platforms schrapt wereldwijd meer dan 11.000 jobs, zo heeft het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp vandaag bekendgemaakt. Dat komt neer op 13 procent van alle banen bij het bedrijf of één op de acht jobs. In een bericht op de website van het bedrijf heeft topman Mark Zuckerberg het over “enkele van de moeilijkste veranderingen in de geschiedenis van Meta”, die nodig zijn om van Meta een slanker en efficiënter bedrijf te maken.