Hack Your Mom / Kenneth Dee
Volledig scherm
PREMIUM
Hack Your Mom / Kenneth Dee © Hack Your Mom/PN

Exclusief interview met Oekraïense tophacker: “Het begon allemaal met onze ‘sofastrijders’. Die vielen vanuit hun zetel met hun laptop Russische websites aan”

Hij is één van die atypische strijders sinds de Russische inval in Oekraïne, Nikita Knysj. Ex-medewerker bij de Oekraïense inlichtendienst SBU en intussen aanvoerder van misschien wel het grootste cyberleger van Europa. We kunnen hem exclusief spreken over de virtuele strijd van het land. “Voor hackers gelden geen regels in oorlogstijd.”

6 reacties

 • Kristine Delacourt

  2 maanden geleden
  Het zijn helden.
 • Eddy Clinckers

  2 maanden geleden
  Knap, maar toch een bedenking. Crimineel misbruik van de opgedane kennis door sommige van deze IT soldaten na deze oorlog is m.i. niet uitgesloten en zelfs een heel realistisch risico. Hopelijk gebeurt er een centrale registratie van al deze personen zodat de overheid op zijn minst beschikt over eenieders naam en specialiteit.
 • Bob De Visser

  2 maanden geleden
  Goed zo jongens , geef die Russen een flink koekje van eigen deeg . Hopelijk doet de rest van de westerse wereld ook mee .
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Een heel goede manier om zich te verdedigen en heel efficiënt goed bezig.
 • niki peeters

  2 maanden geleden
  Moest ik kunnen wat die hackers kunnen, ik zou voor de russische staatstelevisie gaan en hun tijdens primetime de werkelijke beelden tonen wat er met russische soldaten en leden van wagner gebeurt terwijl ze een soeverein land binnenvallen.